Voorproefje: zo gaat de OnePlus 6T er mogelijk uitzien
Michel van 't Klaphek

De OnePlus 6T laat nog even op zich wachten, maar het design is mogelijk al bekend. OnePlus gebruikt vaker smartphone-ontwerpen van Oppo, en dat is dit keer misschien ook wel het geval.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘OnePlus 6T design verklapt door Oppo R17’

Het Chinese OnePlus is in een paar jaar een gevestigde naam geworden op de smartphonemarkt. De fabrikant staat vooral bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wat veel mensen niet weten is dat OnePlus onderdeel is van Oppo, één van de grootste telefoonfabrikanten ter wereld maar nog onbekend in Europa. OnePlus kijkt voor design inspiratie vaak naar Oppo-toestellen, en daardoor weten we misschien al hoe de OnePlus 6T eruit gaat zien.

OnePlus-6T-Design-verklapt-Oppo-R17-2

De onlangs gepresenteerde Oppo R17 is namelijk een opvallende verschijning. Qua specificaties is het een prima, maar geen uitstekend toestel. Het uiterlijk valt echter des te meer op. Het voorkantvullende scherm (6,4 inch) heeft namelijk een minimale inkeping aan de bovenkant. Hierin is de 25 megapixel-frontcamera verwerkt.

De vingerafdrukscanner zit achter het scherm, waardoor je je vinger gewoon op het display kunt leggen om het toestel te ontgrendelen. Verder wordt de Oppo R17 aangestuurd door een midrange Snapdragon 670-chip, 8GB werkgeheugen en dubbele camera aan de achterkant. Het is nog niet bekend hoeveel het toestel gaat kosten.

Meer over de OnePlus 6T

De Oppo R17 biedt goede hoop voor OnePlus-fans, omdat de toestellen van beide bedrijven vaak op elkaar lijken. De OnePlus 6 (rechts) heeft veel weg van de Oppo R15 (links) en de R11S was duidelijk een bron van inspiratie voor de OnePlus 5T. De R15 Pro is overigens sinds juli in Nederland te koop, aangezien de fabrikant hier een kantoor heeft geopend.

OnePlus-6T-design-verklapt-design-vergelijking-Oppo-R15-en-OnepLus-6

OnePlus brengt meestal twee smartphones per jaar uit, waardoor de 6T mogelijk in november of december wordt uitgebracht. Er is nog weinig bekend over het toestel, al lijkt het zeker dat hij een groter scherm met een beeldverhouding van 19 bij 9 krijgt. De Snapdragon 855-processor lijkt een logische opvolger voor de 845-chip van de OnePlus 6.

Het laatste nieuws over OnePlus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.