Voorproefje: zo gaat de OnePlus 6T er mogelijk uitzien

Michel van 't Klaphek
14 augustus 2018, 20:17
2 min leestijd
Voorproefje: zo gaat de OnePlus 6T er mogelijk uitzien

De OnePlus 6T laat nog even op zich wachten, maar het design is mogelijk al bekend. OnePlus gebruikt vaker smartphone-ontwerpen van Oppo, en dat is dit keer misschien ook wel het geval.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 6T design verklapt door Oppo R17’

Het Chinese OnePlus is in een paar jaar een gevestigde naam geworden op de smartphonemarkt. De fabrikant staat vooral bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wat veel mensen niet weten is dat OnePlus onderdeel is van Oppo, één van de grootste telefoonfabrikanten ter wereld maar nog onbekend in Europa. OnePlus kijkt voor design inspiratie vaak naar Oppo-toestellen, en daardoor weten we misschien al hoe de OnePlus 6T eruit gaat zien.

OnePlus-6T-Design-verklapt-Oppo-R17-2

De onlangs gepresenteerde Oppo R17 is namelijk een opvallende verschijning. Qua specificaties is het een prima, maar geen uitstekend toestel. Het uiterlijk valt echter des te meer op. Het voorkantvullende scherm (6,4 inch) heeft namelijk een minimale inkeping aan de bovenkant. Hierin is de 25 megapixel-frontcamera verwerkt.

De vingerafdrukscanner zit achter het scherm, waardoor je je vinger gewoon op het display kunt leggen om het toestel te ontgrendelen. Verder wordt de Oppo R17 aangestuurd door een midrange Snapdragon 670-chip, 8GB werkgeheugen en dubbele camera aan de achterkant. Het is nog niet bekend hoeveel het toestel gaat kosten.

Meer over de OnePlus 6T

De Oppo R17 biedt goede hoop voor OnePlus-fans, omdat de toestellen van beide bedrijven vaak op elkaar lijken. De OnePlus 6 (rechts) heeft veel weg van de Oppo R15 (links) en de R11S was duidelijk een bron van inspiratie voor de OnePlus 5T. De R15 Pro is overigens sinds juli in Nederland te koop, aangezien de fabrikant hier een kantoor heeft geopend.

OnePlus-6T-design-verklapt-design-vergelijking-Oppo-R15-en-OnepLus-6

OnePlus brengt meestal twee smartphones per jaar uit, waardoor de 6T mogelijk in november of december wordt uitgebracht. Er is nog weinig bekend over het toestel, al lijkt het zeker dat hij een groter scherm met een beeldverhouding van 19 bij 9 krijgt. De Snapdragon 855-processor lijkt een logische opvolger voor de 845-chip van de OnePlus 6.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu