De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘OnePlus 6T is beter bestand tegen water, kan niet draadloos opladen’

Wouter Nijsen
3 oktober 2018, 11:07
2 min leestijd
‘OnePlus 6T is beter bestand tegen water, kan niet draadloos opladen’

In een interview met CNET bespreekt OnePlus-ceo enkele features van de 6T, de smartphone die later deze maand wordt aangekondigd. De topman heeft het over de waterdichtheid van het toestel, het ontbreken van draadloos opladen en waarom de hoofdtelefoonaansluiting precies is geschrapt.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6T kan beter tegen water

Lau vertelt dat hoewel de OnePlus 6T niet IP-gecertificeerd zal zijn, hij wel beter bestand is tegen water. Zijn voorganger, de OnePlus 6, is tot op zekere hoogte waterdicht, waardoor het geen probleem is om de telefoon in een regenbui te gebruiken. De 6T is waterdichter, maar OnePlus kiest er bewust niet voor om de telefoon een IP-certificatie te geven. Dit levert extra kosten op voor het bedrijf, waardoor de 6T ook duurder zou worden. Dat is een officiële IP-certificatie niet waard, zo vertelt Lau.

OnePlus 6T notch foto's (1)

Draadloos opladen ontbreekt

Wat ook ontbreekt, is ondersteuning voor draadloos opladen. Op de OnePlus 6 is de feature niet aanwezig, en ook de 6T kunnen gebruikers alleen met een kabeltje opladen. Volgens Lau heeft dit te maken met de snelheid van draadloos opladen.

OnePlus-telefoons zijn voorzien van Dash Charge, een rappe snellaadtechniek, en volgens Lau is draadloos laden alleen de moeite waard als dit even snel gaat als met een kabel. Zo ver is het helaas nog niet, al vertelt de OnePlus-ceo wel dat het bedrijf hard werkt aan een manier om dit op te lossen.

Meer over de OnePlus 6T

Tot slot vertelt Lau waarom OnePlus er precies voor kiest om de hoofdtelefoonaansluiting op de 6T te schrappen. Dit heeft te maken met de vingerafdrukscanner, die dit keer onder het scherm zit. Om Screen Unlock – zoals de feature heet – mogelijk te maken, is er extra ruimte in de behuizing nodig.

Lees ook: ‘Officiële OnePlus 6T-foto’s tonen kleinere notch en meer’

Het weglaten van de koptelefoonaansluiting heeft mogelijk ook positieve gevolgen voor de accuduur. Volgens geruchten heeft de 6T een 3700 mAh-accu, wat 10 procent groter is dan de batterij die in de OnePlus 6 zit. Het scherm van de 6T is waarschijnlijk wel iets groter dan dat van zijn voorganger.

De OnePlus 6T wordt waarschijnlijk op 17 oktober officieel uit de doeken gedaan. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven.

Lees meer over OnePlus

Bron afbeelding: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu