De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Overzicht: 5 zaken die we al weten over de OnePlus 6T

Michel van 't Klaphek
19 oktober 2018, 13:36
3 min leestijd
Overzicht: 5 zaken die we al weten over de OnePlus 6T

Op 30 oktober is het zo ver: dan wordt de OnePlus 6T aangekondigd. Er is echter al het nodige uitgelekt. Deze zaken verwachten wij van de OnePlus 6T.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6T geruchten verzameld

Eerder dit jaar kwam de OnePlus 6 uit. Dit toestel is een waardig vlaggenschip, maar wist niet te verrassen. We hopen daarom wel nieuwe functies bij zijn opvolger te zien. Dit zijn de meest aannemelijke OnePlus 6T-geruchten.

1. Vingerafdrukscanner achter het scherm

De OnePlus 6T krijgt een voorkantvullend scherm, waardoor er geen ruimte is voor een vingerafdrukscanner. Deze sensor is daarom achter het scherm geplaatst. Tussen het touchscreen en de glazen laag zitten sensoren die je vinger scannen.

oneplus 6t besturing

De 6T wordt de eerste OnePlus-telefoon met deze ‘Screen Unlock’-functie. Daarnaast heeft het vlaggenschip een kleinere notch, in de vorm van een waterdruppel, aan de bovenkant. Het scherm meet 6,41 inch: ietsjes groter dan de OnePlus 6 (6,28 inch).

2. Nieuwe manier van besturen

De OnePlus 6T draait op Android 9.0 (Pie) bij uitkomst. Gebarenbesturing (gestures) is een vast onderdeel van dit besturingssysteem, maar de OnePlus 6T gaat hier nog een stapje verder in.

Lees ook: Uitleg: zo werkt de nieuwe gebarenbediening van Android Pie

Het bedrijf lichtte in een interview alvast een tipje van de sluier op. Je wisselt bijvoorbeeld tussen de twee meest recente apps door op de onderkant van het scherm te vegen. Ook krijg je sneller toegang tot de Google Assistent door de powerknop een halve seconde in te drukken.

3. Geen driedubbele camera

De camera van de OnePlus 6 was goed, maar niet geweldig. Desondanks lijkt OnePlus niet van plan om drie sensoren te gaan gebruiken voor zijn opvolger. De 6T krijgt waarschijnlijk een dubbele camera aan de achterkant (20 + 12MP) met daaronder een dubbele flitser.

Foto OnePlus 6T achterkant

De selfiecamera gaat er waarschijnlijk op vooruit, maar details ontbreken. Volgens de geruchten investeert OnePlus vooral in software om de fotokwaliteit te verbeteren, en niet in meer sensoren. Door middel van kunstmatige intelligentie worden foto’s bijvoorbeeld automatisch ‘slimmer’ nabewerkt. Ook zou er een nachtmodus aanwezig zijn om ook in het donker betere foto’s te maken.

4. Specificaties: grotere accu en Snapdragon 845

Jammer genoeg heeft de OnePlus 6T waarschijnlijk geen hoofdtelefooningang. Het voordeel is dat deze bespaarde ruimte wordt gebruikt voor een grotere accu. De OnePlus 6T krijgt vermoedelijk een accucapaciteit van 3700 mAh: dit is zo’n 10 procent meer dan zijn voorganger (3300 mAh).

Uiteraard kun je deze snel opladen met Dash Charge. Verder wordt het toestel aangedreven door de krachtige Snapdragon 845-chip met 6/8GB aan werkgeheugen en 128/256GB opslag. Dit zijn dezelfde specificaties als de OnePlus 6, al heeft de 6T standaard dubbel zoveel opslag.

5. Prijs en release: ietsjes duurder?

De OnePlus 6T wordt op 29 oktober aangekondigd, waarna hij vanaf 6 november te koop is. Je kunt hiervoor terecht bij de officiële webwinkel van de fabrikant, of (in combinatie met een abonnement) bij Belsimpel aankloppen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe duur het vlaggenschip wordt, al lijkt hij iets prijziger dan de OnePlus 6 te worden. Dit toestel kostte bij uitkomst 519 euro.

Op de hoogte blijven van de OnePlus 6T? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu