OnePlus verkleint schermranden 6T in misleidende reclame

Erwin Vogelaar
22 december 2018, 14:00
2 min leestijd
OnePlus verkleint schermranden 6T in misleidende reclame

In een OnePlus 6T reclame verkleint OnePlus de schermranden van zijn smartphone aanzienlijk. Dat geeft een onrealistisch beeld van het daadwerkelijke toestel.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6T reclame verwijdert kin

Fabrikanten van smartphones doen hun best om toestellen in reclames er zo goed mogelijk uit te laten zien. Vaak gebruiken ze daarvoor slimme trucjes waardoor minpunten niet zo opvallen. Denk aan Apple die een zwarte achtergrond gebruikt om de notch van zijn iPhones te verbergen. OnePlus maakt het echter wel heel bont in de reclame voor de OnePlus 6T: de kin van het toestel is namelijk verdwenen.

In de reclame legt OnePlus de focus op onder andere het snelladen, de camera en de vingerafdrukscanner in het scherm. Maar zodra de game Fortnite wordt gespeeld, lijkt het toestel nauwelijks schermranden te hebben. Dat moment zie je in onderstaande video rond 0:43.

Ook de notch lijkt op dat moment minder donker dan de werkelijkheid. In bovenstaande afbeelding zie je hoe het toestel er echt uit ziet. Een paar seconde later in de reclame is het toestel weer te zien met iets bredere schermranden, maar alsnog dunner dan het daadwerkelijke toestel in de winkel. Hoewel het beeldscherm maar kort in beeld is, is dat toch misleidend.

Het is duidelijk dat in de reclame niet echt Fortnite wordt gespeeld, maar dat dit later is bewerkt. Daarbij is Fortnite waarschijnlijk iets te groot afgebeeld. Toch is dat geen excuus, want het toestel lijkt zo een stuk aantrekkelijker.

OnePlus 6T review

In onze OnePlus 6T-review lees je of de smartphone de moeite waard is. OnePlus had zich niet voor de randen hoeven te schamen. Zo schrijven we: “De OnePlus 6T is een uitstekende smartphone en op veel fronten een verbetering ten opzichte van de OnePlus 6. Het scherm is iets groter, heeft dunnere randen en een kleinere notch, en blijft er goed uitzien.”

Bekijk ook onze videoreview van het toestel:

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu