De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘OnePlus 6T kan sneller opladen en heeft 3D-camera’s’

Thomas Haenen
27 augustus 2018, 9:31
2 min leestijd
‘OnePlus 6T kan sneller opladen en heeft 3D-camera’s’

De onlangs aangekondigde Oppo R17 Pro hint mogelijk naar nieuwe features voor de OnePlus 6T. Oppo is namelijk onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als OnePlus.

Lees verder na de advertentie.

Straks kun je je OnePlus 6T sneller opladen

Hoewel OnePlus de kaken vooralsnog stevig op elkaar houdt, is de kans groot dat we binnen afzienbare tijd een nieuwe smartphone van de fabrikant krijgen. Doorgaans brengt het bedrijf zo’n vier tot zes maanden na een nieuw vlaggenschip een verbeterde T-variant uit. Aangezien de OnePlus 6 inmiddels alweer drie maanden oud is, laat de 6T waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.

Langzaam wordt duidelijk wat voor verbeteringen die OnePlus 6T precies gaat bieden. In China is onlangs namelijk de Oppo R17 Pro onthuld. Oppo is onderdeel van BBK Electronics, hetzelfde moederbedrijf dat ook achter OnePlus zit. Volgens GizmoChina zullen verschillende Oppo-features straks ook in de 6T gestopt worden.

Oppo R17 Pro

Zo krijgt de OnePlus 6T onder andere ondersteuning voor nog sneller opladen. Het toestel ondersteunt nu al Dash Charge, waarmee de accu binnen een half uur voor meer dan de helft vol zit. Enkele Oppo-smartphones kunnen echter binnen dertig minuten voor 75 procent opgeladen worden, en zitten zelfs na tien minuten al voor veertig procent vol.

Driedubbele camera met 3D-sensor

Op cameragebied zijn er ook enkele verbeteringen gepland. Op de R17 Pro gebruikt Oppo liefst drie camera’s. De primaire camera van 12 megapixel heeft een variabel diafragma en er is een secundaire 20 megapixel-camera voor een portretmodus. Daarnaast zit er zowel voorop als achterop een 3D-camera met dieptesensor. Die kan gebruikt worden voor augmented reality-apps, exacte gezichtsherkenning en bediening met gebaren. Diezelfde camera-opstelling zou ook op de 6T gebruikt worden.

Tot slot heeft de OnePlus 6T waarschijnlijk een 6,4 inch-scherm waar de vingerafdrukscanner in zit verwerkt. Wanneer de telefoon wordt onthuld is nog onbekend, maar als OnePlus het schema van de afgelopen jaren aanhoudt, lijkt een release in oktober of november waarschijnlijk.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu