OnePlus 6T nu ook in Nederland vrijwel uitverkocht: klaar voor OnePlus 7

Thomas Haenen
7 mei 2019, 15:18
2 min leestijd
OnePlus 6T nu ook in Nederland vrijwel uitverkocht: klaar voor OnePlus 7

Ook in Nederland is de OnePlus 6T voor een groot deel uitverkocht. Daarmee maakt de fabrikant zich klaar voor de introductie van de OnePlus 7.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6T uitverkocht in Nederland

De OnePlus 6T is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de fabrikant zelf. Alle varianten van de 6T zijn uitverkocht. Ook buiten Nederland lijkt OnePlus zelf de smartphone niet of nauwelijks meer te verkopen. Het toestel is nog wel beschikbaar bij een handjevol andere webwinkels, waaronder Belsimpel en Mobiel. Hoe groot de voorraad daar is, is onduidelijk.

OnePlus lijkt zich daarmee klaar te maken voor de aankondiging van zijn volgende generatie smartphones. Volgende week presenteert het bedrijf de OnePlus 7 en 7 Pro. De voorraad voor het oude toestel lijkt inmiddels op te zijn, zodat het bedrijf volledig voor zijn nieuwe model kan gaan.

Kleinere OnePlus-smartphone

OnePlus schrapt oude smartphones snel

OnePlus verkoopt doorgaans slechts één generatie smartphones tegelijk. Terwijl je bij veel winkels nog een losse Samsung Galaxy S7 uit 2016 kunt halen, is de anderhalf jaar oude OnePlus 5T enkel nog als refurbished toestel verkrijgbaar. Voor de OnePlus 6T lijkt binnenkort hetzelfde lot beschoren.

De beperkte voorraad is vooral voor koopjesjagers een nadeel. Oudere smartphones zakken doorgaans in prijs zodra nieuwere modellen verschijnen. Omdat OnePlus zijn voorgangers gewoon schrapt, is er geen kans voor webwinkels om met de prijzen te stunten. Zo is de losse OnePlus 6T een half jaar na de release hooguit twee tientjes in prijs gezakt.

Onthulling OnePlus 7 binnenkort

Op 14 mei presenteert OnePlus zijn nieuwe smartphones. Nieuw is dat ze dit jaar niet alleen de OnePlus 7, maar ook OnePlus 7 Pro presenteren. Deze duurdere variant beschikt over een uitschuifbare selfiecamera en een scherm met een hogere ververssnelheid van 90Hz. Daardoor oogt het beeld vloeiender en soepeler. De OnePlus 7 wordt uitgerust met de nieuwe Snapdragon 855-chip en krijgt waarschijnlijk ook een betere camera.

Volg het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu