De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Primeur voor OnePlus: vingerafdrukscanner 6T zit in het scherm

Thomas Haenen
10 september 2018, 14:10
2 min leestijd
Primeur voor OnePlus: vingerafdrukscanner 6T zit in het scherm

De OnePlus 6T wordt één van de eerste smartphones met een vingerafdrukscanner in het scherm, zo heeft de fabrikant bevestigd. Een eerste teaser suggereert dat de aankondiging al over iets meer dan een maand is.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6T vingerafdrukscanner zit in het scherm

Hoewel de OnePlus 6T nog niet eens is onthuld, heeft de fabrikant al features bevestigd aan CNET. De smartphone wordt namelijk uitgerust met ‘Screen Unlock’, zo laat de fabrikant weten. Door je vinger onderaan het scherm te plaatsen, wordt deze direct gescand en het toestel ontgrendeld.

Op de OnePlus 6 zit de vingerafdrukscanner nog achterop de smartphone. Met de 6T wordt deze in het scherm verwerkt. Tussen de glazen laag van het scherm en het touchscreen zitten verschillende sensoren die je vinger scannen. Het scherm van het toestel licht op als er een vinger wordt gedetecteerd. Vervolgens scant een beeldsensor (in feite een camera die in het scherm zit) je vingerafdruk. Komt die scan overeen met de vinger die opgeslagen is, dan wordt je toestel ontgrendeld.

Hoewel fabrikanten als Samsung, Huawei en anderen al geruime tijd aan deze technologie werken, heeft OnePlus waarschijnlijk de primeur. Een handjevol toestellen biedt de technologie nu al, maar die worden slechts in zeer beperkte oplages geproduceerd en verkocht. De fabrikant zelf zegt dat het de technologie oorspronkelijk al op de OnePlus 5T wilde introduceren. Toen was deze echter nog niet snel en gebruiksvriendelijk genoeg, aldus een woordvoerder.

Onduidelijk is of de scanner in het scherm even snel en accuraat is als scanners achterop. Bij andere toestellen met de technologie werkt een scanner in het scherm nog wat minder vlot. Zo heeft Huawei’s peperdure, beperkt verkrijgbare Porsche Design Mate RS zowel voorop als achterop een scanner. Bij dat toestel zou de scanner in het scherm namelijk merkbaar langzamer zijn.

Aankondiging op 17 oktober?

Het nieuws van vandaag suggereert dat de OnePlus 6T-aankondiging niet lang meer op zich laat wachten. Doorgaans brengt OnePlus de T-versies van zijn smartphones zo’n vier tot zes maanden na een eerste versie uit. Omdat de OnePlus 6 in mei verscheen, wordt de 6T in oktober verwacht. Andere verwachte verbeteringen zijn een driedubbele camera achterop en een kleinere inkeping in het scherm.

Mogelijk wordt de OnePlus 6T op 17 oktober aangekondigd. CNET deelde een screenshot van het ontgrendelingsscherm van de OnePlus 6T, waarop die datum te zien is. Dat is vrijwel zeker een teaser voor de officiële aankondigingsdatum. De fabrikant zelf zegt er vooralsnog niks over.

Lees meer over OnePlus

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu