De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Officieel: OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd

Thomas Haenen
23 april 2019, 15:00
2 min leestijd
Officieel: OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd

De OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro worden op 14 mei aangekondigd. Na veel geruchten en speculatie bevestigt de Chinese fabrikant dat beide toestellen over drie weken het levenslicht zien.

OnePlus 7 aankondiging op 14 mei

OnePlus viert de lancering van zijn nieuwste smartphones onder andere met evenementen in Londen en New York. Op dinsdagmiddag 14 mei om 17.00 uur worden zowel de OnePlus 7 als OnePlus 7 Pro aan de pers en fans gepresenteerd. Beide toestellen zijn vervolgens waarschijnlijk vanaf later die maand verkrijgbaar. Een exacte releasedatum is nog onbekend.

Hogere prijs, betere hardware

Veel details van de twee smartphones zijn inmiddels gelekt, deels omdat de fabrikant al wat specificaties heeft gedeeld. Zo weten we dat de OnePlus 7 iets duurder wordt dan zijn voorganger. Aan het design is weinig veranderd: foto’s suggereren een voorkantvullend scherm met een kleine inkeping voor de selfiecamera. Het toestel is uitgerust met de Snapdragon 855, de krachtigste chip die Qualcomm op dit moment maakt. Ook heeft de OnePlus 7 waarschijnlijk een verbeterde camera.

OnePlus 7 Series Launch Event - Watch live, May 14.

De echte verbeteringen lijkt de fabrikant te bewaren voor de OnePlus 7 Pro. Voor het eerst komt de fabrikant met een tweede model. Gelekte renders suggereren dat deze variant beschikt over een uitschuifbare selfiecamera. Het scherm vult daardoor de hele voorkant. Bovendien is het volgens de fabrikant ‘soepeler’, omdat het een hogere verversratio heeft van 90Hz.

Die extra features brengen wel een hogere prijs met zich mee. Volgens OnePlus-ceo Pete Lau kost de OnePlus 7 Pro ongeveer evenveel als de Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro. Een exacte prijs noemt hij niet, maar dat zou suggereren dat het toestel bijna 1000 euro kost. Een 5G OnePlus 7 Pro zou ook in de maak zijn, maar verschijnt voorlopig waarschijnlijk niet in Nederland. Pas in de loop van 2020 verwachten Nederlandse providers een 5G-netwerk uit te rollen.

Tip: met onze nieuwsbrief en de Android Planet-app volg je het laatste nieuws rondom de OnePlus 7 en 7 Pro!

Check het laatste OnePlus-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu