De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android 10 rolt officieel uit voor OnePlus 7 en 7 Pro: 4 verbeteringen

Michel van 't Klaphek
21 september 2019, 12:47
2 min leestijd
Android 10 rolt officieel uit voor OnePlus 7 en 7 Pro: 4 verbeteringen

Heb jij een OnePlus 7 of 7 Pro? Dan kun je vanaf nu aan de slag met Android 10. De update rolt gefaseerd uit en OxygenOS 10.0 brengt diverse verbeteringen met zich mee. Dit moet je weten over Android 10 voor de OnePlus 7 en 7 Pro.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7 ontvangt Android 10

Begin deze maand bracht Google de definitieve versie van Android 10 uit. De OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro doen al langer mee aan een bèta van de nieuwe software-update en vandaag rolt de definitieve versie van OxygenOS 10.0 uit. De eigen Android-interface is flink verbeterd en verschijnt in fases. Dit betekent dat het enkele dagen kan duren voordat de update jouw telefoon aandoet.

1. Persoonlijker

OxygenOS 10.0 maakt het een stuk makkelijker om jouw toestel persoonlijk te laten aanvoelen. Je krijgt daarom meer mogelijkheden om het vergrendelingsscherm en de systeeminstellingen te personaliseren. Ook kun je kiezen uit 3 thema’s en bijvoorbeeld een andere animatie voor de vingerafdrukscanner instellen.

Android 10 OnePlus 7 Pro 2

2. Smart display

Wil je weten welk nummer je nu luistert zonder het toestel te hoeven ontgrendelen? Twee keer tikken op het cherm is genoeg om de titel van het liedje te zien. Op dezelfde manier kun je ook de weersverwachting en aankomende afspraken direct bekijken.

3. Grip op je gegevens

Een grote verbetering in Android 10 is het uitgebreide privacyscherm. Zo heb je veel meer controle over de gegevens die apps mogen opvragen en kun je bijvoorbeeld aangeven of de Weer-app eenmalig je locatie mag weten, of altijd. Daarnaast voegt OxygenOS 10.0 een handig overzicht toe waarin je precies ziet welke app voor wat (zoals je locatie of microfoon).

Android 10 OnePlus 7 Pro

4. Speciale gamemodus

Speel je vaak games op je OnePlus 7 (Pro)? Deze vind je voortaan in de nieuwe app Game Space. Daarnaast kun je hier gemakkelijk de Fnatic Mode aanzetten, waardoor games vloeiender aanvoelen. Door Graphic Optimization te activeren benut je het 90Hz-scherm van de OnePlus 7 Pro optimaal.

Tips voor het updaten

Alhoewel het om de definitieve versie van Android 10 gaat, kunnen er alsnog bugs in voorkomen. Maak vooraf daarom een back-up van je toestel. Zo ben je geen belangrijke gegevens kwijt wanneer er toch iets misgaat. Laat je OnePlus 7 (Pro) ook aan de oplader liggen tijdens het updaten. Zorg er tot slot voor dat je met een wifi-netwerk verbonden bent tijdens het downloaden, want de update is relatief groot.

Meer over Android 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu