Voorproefje: zo gaat de OnePlus 7 er mogelijk uitzien

Wouter Nijsen
7 maart 2019, 10:44
2 min leestijd
Voorproefje: zo gaat de OnePlus 7 er mogelijk uitzien

We moeten nog een aantal maanden wachten totdat de OnePlus 7 wordt onthuld, maar mogelijk weten we al precies hoe het toestel eruit komt te zien. OnePlus gebruikt vaak ontwerpen van Oppo-smartphones en misschien is dit weer het geval.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 7-design verklapt door Oppo F11 Pro’

Vaak zijn er op designgebied veel gelijkenissen tussen de nieuwste smartphones van OnePlus en Oppo. Heel gek is dat niet: beide fabrikanten zijn onderdeel van het Chinese bedrijf BBK Electronics, en de nieuwste OnePlus-telefoons hebben daarom veel weg van de Oppo-toestellen die iets daarvoor zijn gepresenteerd. Nu komt Oppo met de opvallende F11 Pro, een telefoon die mogelijk laat zien wat we van de OnePlus 7 kunnen verwachten.

oneplus 7 design

Op de eerste gelekte beelden van de OnePlus 7 is te zien dat de smartphone een uitschuifbare frontcamera heeft, die uit de behuizing komt wanneer je een selfie wil maken of de gezichtsherkenning gebruikt om te ontgrendelen. Ook de Oppo F11 Pro heeft deze feature, al zit de frontcamera in het midden van de bovenkant van de behuizing. Vermeende afbeeldingen van de nieuwste OnePlus-telefoon laten zien dat de uitschuifbare frontcamera iets meer naar links zit.

OnePlus 7 renders

Doordat de selfiecamera niet meer in een notch aan de bovenkant van het scherm zit, kan bijna de hele voorkant uit display bestaan. Bij de Oppo F11 Pro is 90,90 procent van de voorkant scherm, en zien we alleen hele dunne randen aan de boven-, onder- en zijkant. Bij de OnePlus 6T bestaat iets meer dan 85 procent van de voorkant uit het scherm, dus de OnePlus 7 zou weer een stapje vooruit zijn in de zoektocht naar een volledig voorkantvullend scherm.

Over de OnePlus 7

Wat interne hardware betreft zijn de Oppo F11 Pro en OnePlus 7 waarschijnlijk wel heel verschillend. Hoewel een 6,5 inch-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels logisch lijkt, is de Oppo-telefoon onder de motorkap iets minder indrukwekkend. De F11 Pro heeft een bijvoorbeeld MediaTek Helios P70-processor en een micro-usb-poort. De verwachting is dat de OnePlus 7 beschikt over de nieuwe Snapdragon 855-chip en een usb-c-poort.

Verder is nog weinig bekend over de OnePlus 7. Er worden verbeteringen voor de camera verwacht, maar meer weten we niet. OnePlus presenteert zijn nieuwe smartphone doorgaans in mei of juni, en komt vaak tegen het einde van het jaar met nog een toestel. Houd Android Planet via de website, onze app of de nieuwsbrief in de gaten voor al het nieuws over OnePlus 7.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron afbeelding: PriceBaba
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu