De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 7 Pro kan straks nachtfoto’s maken met alle drie de camera’s

Wouter Nijsen
23 juli 2019, 9:24
2 min leestijd
OnePlus 7 Pro kan straks nachtfoto’s maken met alle drie de camera’s

OnePlus gaat een aantal belangrijke verbeteringen doorvoeren aan de camera van de OnePlus 7 Pro. Het wordt in de toekomst onder andere mogelijk om de nachtmodus te gebruiken met de telelens en groothoeklens van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Verbeteringen voor OnePlus 7 Pro-camera

Dat heeft Zake Zhang, Image Product Manager bij OnePlus, vertelt aan website GSMArena. Op dit moment is het alleen mogelijk om de nachtmodus, die Nightscape heet, te gebruiken met de primaire 48 megapixel-camera.

Gebruikers vragen om deze feature ook toe te voegen aan de camera met 3x optische zoom en de groothoeklens, zodat ze ook hiermee betere foto’s in het donker maken. Vanwege de beperkte productiekwaliteit – het camerateam van OnePlus is vele malen kleiner dan die van andere smartphonefabrikanten – is dat nog niet mogelijk, maar daar komt verandering in.

OnePlus 7 Pro review

Zhang zegt ook dat het in de toekomst mogelijk wordt om met alle drie de camera’s video’s op te nemen. Ook dat kan nu alleen met de primaire sensor van 48 megapixel. Het is nog onduidelijk of de nachtmodus ook wordt toegevoegd aan de selfiecamera van de OnePlus 7 Pro, iets wat bijvoorbeeld wel wordt ondersteund door de Pixel-telefoons van Google. Ook weten we niet wanneer OnePlus de nieuwe features gaat uitbrengen.

Als gezegd is het met de Nightscape-modus mogelijk om veel betere foto’s te maken in donkere omgevingen. De OnePlus 7 Pro-camera maakt meerdere kiekjes met verschillende belichtingen en combineert deze informatie dan om tot een betere, heldere foto te komen. De feature werd vorig jaar geïntroduceerd met de OnePlus 6T.

Meer over de OnePlus 7 Pro

In onze OnePlus 7 Pro review waren we positief over de camera van de smartphone, al behoort ‘ie nog niet tot de beste van dit moment. Meer weten? Hieronder lees je de conclusie van de review.

Wil je de smartphone die niet alleen het snelste is, maar ook nog eens het snelste voelt, dan moet je bij OnePlus zijn. ‘Go Beyond Speed’, zo luidt de slogan van de fabrikant dit jaar, en dat is aan alles te merken. De combinatie van een Snapdragon 855-chip, maximaal 12GB werkgeheugen, een 90 Hz-scherm en ook nog eens allerlei aanpassingen aan de software om snelheid centraal te zetten, pakken heel goed uit. Zo vlot als de OnePlus 7 Pro heeft een smartphone nog nooit gevoeld.

‘Snelheid boven alles’ betekent echter ook dat sommige andere onderdelen wat ondergesneeuwd raken. In deze duurdere prijsklasse moet je op elk gebied excelleren om de concurrentie te verslaan, en dat lukt OnePlus nog net niet. De camera is beter maar niet de beste, de accuduur goed maar niet geweldig, en slordigheidjes als bugs de automatische helderheid irriteren ook. Ga je voor absolute snelheid, dan is de OnePlus 7 Pro overtuigend de beste keuze. Op andere gebieden zijn er betere alternatieven, zoals de Huawei P30 Pro voor de camera en Xiaomi Mi 9 voor een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu