De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Nieuwste OnePlus 7 Pro-update verbetert camera en lost bugs op

Thomas Haenen
27 mei 2019, 9:39
2 min leestijd
Nieuwste OnePlus 7 Pro-update verbetert camera en lost bugs op

De OnePlus 7 Pro ligt pas net in de winkels, of de fabrikant rolt al verschillende updates uit. OxygenOS 9.5.4 verbetert onder andere de camera van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7 Pro camera-update beschikbaar

De OxygenOS 9.5.4-update is volgens de fabrikant sinds dit weekend beschikbaar voor de OnePlus 7 Pro. Die zorgt onder andere voor betere foto’s met de hdr-modus en in situaties met weinig licht. Ook is de witbalans verbeterd in ‘sommige scenario’s’ en zijn problemen met het scherpstellen opgelost.

OnePlus 7 Pro camera-update

De update wordt de komende dagen geleidelijk wereldwijd uitgerold, zo laat de fabrikant weten. Gebruikers krijgen automatisch een berichtje zodra de nieuwe software beschikbaar is voor hun toestel. Eventueel kun je ook handmatig controleren of jij al aan de beurt ben. Daarvoor open je de instellingen, ga je naar ‘Systeem’ en selecteer je ‘Systeemupdates’.

Op de achtergrond lost OnePlus ook nog enkele andere kleine bugs op. Het bedrijf belooft verbeteringen voor het ambient-scherm, de klok en notificaties die getoond worden als het toestel op stand-by staat. Ook ‘double tap to wake’ is aangepakt, en een bug waarbij de audio via bluetooth soms achterliep op het beeld is opgelost.

Meer over de OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro weet zich vooral te onderscheiden met een verbeterde camera, die bestaat uit drie lenzen achterop. Een primaire camera van 48 megapixel, die wordt bijgestaan door een groothoeklens en zoomlens. Het 48 megapixel-beeld wordt met zogenaamde quad bayer-techniek samengeperst tot een scherpere foto van 12 megapixel. Met de groothoeklens schiet je bredere foto’s, met een kijkhoek van 117 graden. Het toestel heeft optische zoom en maximaal 10x (digitale) zoom.

Daarnaast heeft de nieuwe OnePlus een flink 6,67 inch-scherm met een ververssnelheid van 90 Hz. Dat is een stuk hoger dan het 60 Hz-scherm op de meeste smartphones. Met zo’n scherm wordt het beeld negentig keer per seconde ververst, waardoor het soepeler en vlotter beweegt dan je gewend bent. Dat merk je bijvoorbeeld tijdens het scrollen door een lange tekst. Op de meeste smartphones wordt die tekst wazig zodra je snel gaat scrollen, maar op het scherm van de 7 Pro zou dat niet of nauwelijks moeten gebeuren.

Lees meer over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's