De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bevestigd: OnePlus 7 Pro krijgt drie camera’s achterop

Thomas Haenen
26 april 2019, 13:37
2 min leestijd
Bevestigd: OnePlus 7 Pro krijgt drie camera’s achterop

De volgende OnePlus-smartphone wordt uitgerust met drie camera’s aan de achterkant, zo bevestigt de fabrikant nu ook zelf met een illustratie van de OnePlus 7 Pro.

Drie OnePlus 7 Pro camera’s bevestigd

Het gerucht dat de OnePlus 7 Pro drie camera’s achterop krijgt zoemt al een tijdje rond, maar wordt nu ook door het bedrijf zelf bevestigd. “Toeters en bellen maken geluid. Wij maken telefoons. #OnePlus7Pro,” luidt een tweet die het bedrijf vandaag deelde. Deze is voorzien van een illustratie van een nieuwe smartphone met drie camera’s. De bijgevoegde hashtag suggereert dat dit een schets van de OnePlus 7 Pro moet zijn.

Daarmee is het de eerste OnePlus-smartphone met meer dan twee camera’s achterop. Volgens bronnen gaat het om een primaire camera van 48 megapixel, bijgestaan door een groothoeklens van 16 megapixel en 8 megapixel-telelens met 3x optische zoom. De fabrikant zelf laat vooralsnog geen verdere details over de camera los. Op de OnePlus 6T zit nog een dubbele camera van 16 en 20 megapixel, waarbij de tweede een groothoeklens heeft.

Flink verschil tussen OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro

Ook op andere gebieden heeft de OnePlus 7 Pro een streepje voor op de gewone OnePlus 7. Zo wordt het toestel uitgerust met een groter scherm dat een hogere beeldverversing van 90Hz heeft, in plaats van de 60Hz die op de meeste smartphones zit. Daardoor oogt het beeld vloeiender.

De OnePlus 7 heeft dat scherm niet, en moet het ook doen met ‘slechts’ twee camera’s achterop. Bovendien heeft de OnePlus 7 Pro een uitschuifbare selfiecamera, waardoor het scherm vrijwel de hele voorkant vult. Op de gewone OnePlus 7 zit bovenaan het beeld een inkeping voor deze camera.

Daar staat tegenover dat de Pro-versie ook iets duurder wordt. Eerder deze week dook het gerucht op dat de OnePlus 7 Pro-adviesprijs 749 euro is. Hoeveel de gewone OnePlus 7 kost is nog onbekend, maar de verwachting is dat dit toestel zo’n 600 euro gaat kosten. Beide smartphones worden op 14 mei onthuld.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu