De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit is de OnePlus 7 Pro, met 5G-ondersteuning en gebogen scherm’

Thomas Haenen
10 april 2019, 9:45
1 min leestijd
‘Dit is de OnePlus 7 Pro, met 5G-ondersteuning en gebogen scherm’

De eerste beelden van de OnePlus 7 Pro zijn mogelijk verschenen. Het zou de allereerste OnePlus-smartphone met 5G-ondersteuning zijn.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7 Pro-foto’s uitgelekt

OnePlus kondigde zijn 5G-smartphone eind vorig jaar al aan, maar heeft sindsdien vrijwel niets van het toestel laten zien. Het lijkt erop dat de echte onthulling niet lang meer op zich laat wachten. Via het Chinese sociale network Weibo zijn foto’s en specificaties van de smartphone opgedoken.

Het toestel zou uitgebracht worden als de ‘OnePlus 7 Pro‘, en is daarmee een duurdere variant van de OnePlus 7 die ook dit voorjaar wordt verwacht. Als die naam klopt, is het een opvallende keuze: OnePlus-topman Pete Lau zei eerder nog dat het om een compleet nieuwe toestelreeks zou gaan.

Verschillen tussen OnePlus 7 en 7 Pro klein

Op de afbeeldingen zien we een smartphone met een gebogen scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Er is geen selfiecamera zichtbaar: die is vermoedelijk uitschuifbaar en zit verstopt in de bovenkant. Het toestel heeft een 6,7 inch-scherm en drie camera’s van 48, 16 en 8 megapixel achterop. De OnePlus 7 Pro wordt aangedreven door een Snapdragon 855-chip met 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte.

Hoe groot de verschillen tussen de OnePlus 7 Pro en het gewone model zijn is nog onduidelijk. Deze afbeeldingen suggereren dat het Pro-model enkel 5G-ondersteuning toevoegt, maar dat de twee toestellen verder vrijwel identiek zijn qua design en hardware.

Wanneer de OnePlus 7 en 7 Pro onthuld worden, is nog onbekend. De OnePlus 6 werd halverwege mei onthuld, wat suggereert dat de opvolger over iets meer dan een maand het levenslicht ziet. Voor de 5G-smartphone is dat iets later dan OnePlus oorspronkelijk beloofde. Het bedrijf wilde oorspronkelijk “de eerste met een 5G-smartphone” zijn, maar rivalen Samsung en Xiaomi brengen hun 5G-toestellen al eerder dit voorjaar uit.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu