De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 7 Pro krijgt update om problemen met ‘ghost touch’ te verhelpen

Dennis de Vries
4 juni 2019, 11:59
2 min leestijd
OnePlus 7 Pro krijgt update om problemen met ‘ghost touch’ te verhelpen

OnePlus erkent dat zijn vlaggenschip, de OnePlus 7 Pro, problemen heeft met ‘ghost touch’. Het touchscreen werkt daardoor niet optimaal. De fabrikant werkt aan een software-update die de zogenaamde ‘ghost touches’ moeten verhelpen.

Lees verder na de advertentie.

Ghost touch terugkerend probleem

Afgelopen weken gaven steeds meer gebruikers van de OnePlus 7 Pro aan last te hebben van de ghost touches. Daarbij registreert het scherm uit zichzelf aanrakingen, alsof er een onzichtbare vinger op het scherm drukt. In bepaalde apps worden daardoor zomaar knoppen ingedrukt en tijdens het typen kunnen er ongewild letters of emoji worden toegevoegd. Op het forum van OnePlus plaatsen bezitters van de OnePlus 7 Pro hun bevindingen waaruit blijkt dat het probleem terugkerend en aanhoudend is.

OnePlus heeft nu officieel gereageerd. Tegen website The Verge zegt het bedrijf dat het probleem aan de software ligt. Het spreekt over een beperkt aantal gebruikers dat tegen de problemen aanloopt en belooft een software-update in de komende weken.

Daarnaast reageert het meteen op andere berichten van gebruikers die klagen over het feit dat het touchscreen niet goed reageert in de hoeken. Ook dit wordt met een software-update verholpen, zegt de fabrikant.

Vlaggenship met schoonheidsfoutjes

De OnePlus 7 Pro is de duurste en meest geavanceerde smartphone van de fabrikant. Hij is sinds eind mei verkrijgbaar en biedt enkele mooie nieuwe functies. Denk daarbij aan een uitschuifbare selfiecamera, een camera met optische zoom en een scherm met hoge ververssnelheid. Het is ook de duurste smartphone van OnePlus op dit moment: het toestel ligt in de winkels vanaf 709 euro.

OnePlus 7 Pro review

Het is voor OnePlus 7 Pro bezitters ongetwijfeld een geruststelling dat het gaat om een probleem met de software en dat er niets mis is met de hardware. Toch is het teleurstellend dat een vlaggenschip de fabriek verlaat met dit soort foutjes. Tijdens de review kwamen wij geen ghost touch tegen, maar merkten wel schoonheidsfoutjes op in de software die nachtmodus en schermhelderheid moesten regelen.

→Lees hier de volledige OnePlus 7 Pro review

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu