OnePlus 7 Pro heeft hdr10+-scherm en snellere opslagruimte

Thomas Haenen
6 mei 2019, 16:43
3 min leestijd
OnePlus 7 Pro heeft hdr10+-scherm en snellere opslagruimte

Eigenlijk wordt de OnePlus 7 Pro pas over een week onthuld, maar de fabrikant kan het niet laten om veel details eerder prijs te geven. Nu belooft het bedrijf hdr10+-beeld en de snelste opslagruimte van het moment.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7 Pro hdr-ondersteuning bevestigd

De OnePlus 7 Pro heeft een oled-scherm met hdr10+-ondersteuning, zo kondigt de fabrikant al voor de release aan. Het scherm van de onaangekondigde smartphone zal een beter contrast hebben bij het kijken van video’s of het spelen van sommige games. Over de gewone OnePlus 7 zegt de fabrikant geen woord, wat suggereert dat deze variant geen hdr ondersteunt.

Vergelijking: beeld met en zonder hdr (niet op OnePlus 7 Pro)

Hdr staat voor High Dynamic Range en zorgt ervoor dat beelden meer tot leven komen. Met hdr lijken kleuren en belichting een stuk realistischer. Aanvankelijk was deze technologie gereserveerd voor grote televisies, maar langzaam maar zeker wordt het een vast onderdeel van nieuwe high end-smartphones. De 7 Pro is de eerste OnePlus-smartphone die de technologie ondersteunt.

Lees ook: Wat is hdr, en wat heb je eraan op je smartphone?

Hdr is tevens direct beschikbaar in de YouTube- en Netflix-apps op de OnePlus 7 Pro. De fabrikant werkt samen met beide populaire videodiensten, zodat je de functie direct kan gebruiken. Standaard werkt hdr overigens niet in alle apps: anderen videodiensten als Amazon Prime Video moeten het OnePlus-toestel eerst certificeren. Hoe lang dat duurt, is nog onbekend.

Eerste smartphone met UFS 3.0-opslagruimte

De 7 Pro wordt ook uitgerust met UFS 3.0 opslagruimte, zo heeft de fabrikant laten weten. UFS staat voor Universal Flash Storage en wordt gebruikt om onder andere de snelheid van flashgeheugen te beschrijven. Vrijwel alle moderne smartphones zijn uitgerust met UFS 2.1, maar de OnePlus 7 Pro is de eerste met UFS 3.0. Eigenlijk zou de opvouwbare Samsung Galaxy Fold de primeur hebben, maar dat toestel werd onlangs uitgesteld na problemen met het scherm.

UFS 3.0 heeft veel hogere lees- en schrijfsnelheden dan zijn voorganger. Dat betekent dat je bestanden sneller kan overzetten naar een ander toestel. Ook het openen en kopiëren van bestanden zoals foto’s, muziek en video’s gaat sneller.

Dit is de ‘almond’ gouden OnePlus 7 Pro

Daarnaast zijn enkele nieuwe beelden van de OnePlus 7 Pro verschenen. Die tonen de ‘Almond White’-versie, een witbruine variant met gouden tinten. Eerder lekten de blauwe en zwarte OnePlus 7 Pro al uit. In welke kleuren de ‘gewone’ OnePlus 7 verschijnt, is vooralsnog onbekend.

Op 14 mei vindt het wereldwijde ‘OnePlus 7 Series Launch Event‘ plaats. In Londen, New York, Bangalore en Beijing vinden evenementen plaats waar het bedrijf zijn nieuwste smartphones presenteert aan fans en pers. Doorgaans liggen toestellen van de fabrikant één tot anderhalve week later in de winkels. Als alles meezit, is de release van zowel de OnePlus 7 als 7 Pro dus nog voor eind mei – waarschijnlijk op 23 of 24 mei.

Wil je meer weten? Check dan ons overzicht met alle OnePlus 7 geruchten, van de releasedatum tot adviesprijs tot details over het design. En door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief of de Android Planet-app te downloaden, weet je straks meteen alles over de nieuwe OnePlus-telefoons. 

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu