De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘OnePlus 7 Pro krijgt scherper display met hogere ververssnelheid’

Rens Blom
17 april 2019, 15:11
3 min leestijd
‘OnePlus 7 Pro krijgt scherper display met hogere ververssnelheid’

De aankomende OnePlus 7 en duurdere OnePlus 7 Pro krijgen waarschijnlijk een ander display. Een doorgaans betrouwbare lekker meldt dat het OnePlus 7 Pro-scherm een hogere resolutie krijgt en een hogere ververssnelheid ondersteunt. Ook het bedrijf zelf doet een duit in het zakje.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7 Pro-scherm: dit moet je weten

Het lijkt er steeds meer op dat de OnePlus 7-lijn uit twee of zelfs drie toestellen bestaat. Naast een reguliere OnePlus 7 met 4G-ondersteuning zou er ook een OnePlus 7 Pro met 5G verschijnen. Mogelijk komt er ook een Pro-variant met 4G. De verschillen tussen de OnePlus 7 en de Pro-modellen zitten hem niet alleen in de mobiele connectiviteit, maar ook in het ontwerp. Waar de 7 veel lijkt op zijn voorganger, de OnePlus 6T, krijgt de OnePlus 7 Pro een meer vernieuwend uiterlijk.

Onlangs werd al duidelijk dat de Pro-uitvoering is voorzien van een scherm met gebogen randen, een ontwerpkeuze die je ook terugziet op de Samsung Galaxy S10 Plus en Huawei P30 Pro. Volgens de doorgaans goed ingevoerde telecomlekker Ishan Agarwal heeft het OnePlus 7 Pro-scherm een QHD-resolutie. Deze hoge resolutie resulteert in haarscherp beeld. Als het gerucht klopt, kiest OnePlus voor het eerst QHD in plaats van full-hd.

oneplus 7 foto

Hogere ververssnelheid

OnePlus zou nog een interessante vernieuwing doorvoeren op de 7 Pro. Het display krijgt volgens Agarwal, die laatst een interview gaf aan Android Planet, een hogere ververssnelheid dan gebruikelijk. Het scherm zou een ververssnelheid hebben van 90 Hz, wat betekent dat het scherm negentig keer per seconde vernieuwt.

Bijna alle smartphones hebben een 60 Hz-display. Een hogere ververssnelheid levert vloeiendere animaties op en maakt tekst beter leesbaar tijdens het scrollen. Games die geoptimaliseerd zijn voor de hogere ververssnelheid spelen bovendien prettiger.

De directeur van OnePlus, Pete Lau, hint in een tweet eveneens naar het nieuwe scherm. De topman zegt dat het nieuwe toptoestel ‘snel en smooth’ is, waarbij de nadruk op het tweede woord ligt. Het ligt dus voor de hand dat hij hierbij een hogere ververssnelheid van het scherm bedoelt.

Displays met hogere ververssnelheden van 90 Hz en 120 Hz vind je tot dusver alleen op gaming smartphones als de ASUS ROG Phone en Razer Phone 2. De OnePlus 7 Pro wordt – als het gerucht klopt – het eerste reguliere toestel met een ververssnelheid van meer dan 60 Hz.

Gelekte specificaties wijzen op driedubbele camera

In dezelfde tweet deelt Agarwal meer vermeende specificaties van de OnePlus 7 Pro. Het toestel zou beschikken over een flinke 4000 mAh-accu die oplaadt via usb-c (type 3.1). In de doos zit een Warp Charge-oplader die de accu rap oplaadt. Met een vermogen van 30 Watt laadt de OnePlus 7 Pro aanzienlijk sneller op dan de Samsung Galaxy S10 (15 Watt), al kan hij niet tippen aan de Huawei P30 Pro (40 Watt).

De smartphone krijgt naar verluidt ook twee speakers, een verbeterde trilmotor en drie camera’s op de achterkant. Volgens Agarwal gaat het in ieder geval om een groothoeklens en een telefotolens. Een groothoeklens legt een wijder deel van de omgeving vast. Een telefotolens wordt gebruikt om te zoomen met een minimaal kwaliteitsverlies.

De lekker geeft geen details over de primaire camera, maar eerdere geruchten wijzen op een 48 megapixel sensor. Die zou de vele pixels combineren om betere 12 megapixel foto’s te maken. Deze zogeheten quad bayer-techniek wordt ook toegepast op de camera’s van de Honor View 20 en Xiaomi Mi 9.

OnePlus 7 renders

OnePlus 7 Pro release

De OnePlus 7 en 7 Pro laten waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. Agarwal claimt een paar dagen geleden al dat de officiële OnePlus 7-presentatie op 14 mei plaatsvindt. Het is nog niet duidelijk wanneer de smartphones uitkomen en wat ze gaan kosten. Naar verwachting wordt de OnePlus 7 iets duurder dan de OnePlus 6T, die te koop is vanaf 559 euro. Voor de Pro-variant betaal je ongetwijfeld nog meer.

Blijf op de hoogte van de OnePlus 7 (Pro) door je aan te melden voor onze nieuwsbrief, of download de Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron afbeelding: PriceBaba
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu