Nieuwe OnePlus 7 Pro-update lost ‘ghost touch’ op en verbetert camera

Dennis de Vries
7 juni 2019, 10:50
2 min leestijd
Nieuwe OnePlus 7 Pro-update lost ‘ghost touch’ op en verbetert camera

De relatief nieuwe OnePlus 7 Pro is al toe aan een tweede grote update. OxygenOS 9.5.7 lost het probleem met ‘ghost touches’ op en biedt veel verbeteringen voor de camera.

Update lijkt einde aan ‘ghost touches’

De fabrikant rolt OxygenOS 9.5.7 vanaf vandaag gefaseerd uit naar bezitters van de OnePlus 7 Pro. Net als bij de update van nog geen twee weken terug richt de fabrikant zich ook in dit geval voornamelijk op het verbeteren van de driedubbele camera van het toestel. Daarnaast brengt het ook enkele bugfixes. Eén daarvan biedt volgens OnePlus ‘improved touch sensitivity for screen’, zo legt de fabrikant uit op zijn supportforum.

OnePlus 7 Pro update naar OxygenOS 9.5.7

Verschillende gebruikers in het forum melden dat ze hiermee tevens verlost zijn het probleem met ‘ghost touches’. Deze week werd duidelijk dat het scherm van de OnePlus 7 Pro bij verschillende gebruikers zomaar aanrakingen registreerde. OnePlus beloofde dat toen bij de eerstvolgende update op te lossen. Ook de gevoeligheid van de hoeken van het touchscreen lijkt met deze update te zijn verbeterd, aldus gebruikers die de update al binnen hebben.

Naast het oplossen van de ‘ghost touches’ verbetert OxygenOS 9.5.7 ook weer ‘double tap to wake’ en de ambient-functie van het scherm. Beide functies werden met de recente update naar OxygenOS 9.5.4 ook al aangepakt, maar kunnen nu dus weer op een update rekenen.

Betere Nightscape foto’s

Verder richt OnePlus zich met deze update vooral op het verbeteren van verschillende aspecten van de driedubbele camera. Vooral de prestaties van de camera in donkere situaties wordt hiermee verbeterd. Zo verbetert het de helderheid en kleuren van foto’s genomen in de Nightscape-stand en zijn nachtfoto’s nu scherper en gedetailleerder. Ook is een groene waas weggewerkt die foto’s soms in donkere situaties konden tonen. Verder zorgt OnePlus voor betere prestaties in HDR-modus en scherpere foto’s van de tele- en groothoeklens.

OnePlus 7 Pro update camera

OnePlus rolt de update in de hele wereld uit. De komende twee weken komen alle bezitters van de OnePlus 7 Pro aan de beurt. Heb je een OnePlus 7 Pro, dan krijg je automatisch een notificatie dat er een update voor je klaar staat. Wie wil kan even handmatig controleren of de update al beschikbaar is. Ga daarvoor naar de instellingen, dan naar ‘Systeem’ en ‘Systeemupdates’.

Lees meer over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu