De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: de officiële wallpapers van de OnePlus 7 en 7 Pro

Wouter Nijsen
15 mei 2019, 11:27
2 min leestijd
Download: de officiële wallpapers van de OnePlus 7 en 7 Pro

De OnePlus 7 en 7 Pro verschijnen binnenkort en traditiegetrouw zijn de officiële wallpapers van de smartphones al beschikbaar. De achtergronden van de 7 en 7 Pro kun je hier downloaden, zodat je een vleugje van de smartphones op je eigen telefoon krijgt.

Dit zijn de OnePlus 7 wallpapers

De wallpapers van de OnePlus 7 en 7 Pro zijn gemaakt door de Zweedse ontwerper Hampus Olsson, die ook voor de achtergronden van voorgaande OnePlus-telefoons verantwoordelijk was. Hij heeft vijf wallpapers gemaakt voor de nieuwste vlaggenschepen van de Chinese fabrikant, waarvan je er hieronder drie ziet.

Op de website van Olsson zijn alle plaatjes te downloaden, maar de designer heeft ze voor het gemak ook gebundeld in een Dropbox-map. De achtergronden hebben een 4K-resolutie en zijn dus scherp genoeg om op elke Android-telefoon te gebruiken.

Dit jaar kondigt OnePlus voor het eerst twee high-end smartphones aan, in de vorm van de OnePlus 7 en duurdere OnePlus 7 Pro. De Pro-versie heeft onder andere een voorkantvullend scherm met uitschuifbare selfiecamera, en is vanaf 21 mei verkrijgbaar voor 709 euro. De OnePlus 7 lijkt erg op zijn voorganger, de 6T, en is met 559 euro een stukje goedkoper.

Lees de OnePlus 7 Pro preview

We hebben de OnePlus 7 Pro al een tijdje in gebruik en in de preview lees je onze eerste indruk. In een interview met Android Planet liet topman Pete Lau weten dat we de komende jaren meer toestellen in de Pro-reeks van OnePlus kunnen verwachten.

Met de 7 Pro maakt OnePlus zijn koers voor de toekomst duidelijker dan ooit. Het gevoel van snelheid gaat boven alles. De combinatie van een 90 Hz-scherm, tot wel 12GB werkgeheugen en de soepelste animaties van alle smartphones werkt uitstekend samen. Je hebt snelle smartphones, en je hebt de OnePlus 7 Pro, waar je haast door de menu’s heen lijkt te vliegen.

Helaas heeft die gevleugelde kracht ook een keerzijde. Met een adviesprijs die begint bij 709 euro neemt de fabrikant vrij definitief afscheid van een reputatie als prijsvechter. De Xiaomi Mi 9, Huawei P30 en Samsung Galaxy S10 haal je allen voor minder geld in huis.

En daar begint de schoen een beetje te wringen. De OnePlus 7 Pro is veruit de vlotste smartphone van nu. Ondanks de verbeteringen op cameragebied loopt OnePlus wat achter op Google, Samsung en vooral Huawei. Die achterstand lijkt kleiner dan ooit, al had ik dat met deze adviesprijs ook niet anders verwacht. Ga je voor snelheid, dan is OnePlus de beste keuze. Of het bedrijf de concurrentie ook op andere gebieden evenaart of overtreft, vertel ik je binnenkort in de definitieve review.

→ Lees verder in de OnePlus 7 Pro preview

Bekijk ook de video over de OnePlus 7 Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu