De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 7 Pro blijkt toch niet 3x optisch te kunnen zoomen

Dennis de Vries
24 mei 2019, 11:11
2 min leestijd
OnePlus 7 Pro blijkt toch niet 3x optisch te kunnen zoomen

De telefotolens van de OnePlus 7 Pro levert geen 3x zoom. Dit in tegenstelling tot wat de fabrikant zelf beweert. De lens zoomt optisch tot 2.2x in, waarna de rest wordt gecompenseerd door het beeld bij te snijden.

Lees verder na de advertentie.

Minder optische zoom dan beloofd

De OnePlus 7 Pro heeft een driedubbele camera, waarvan eentje volgens de fabrikant 3x optische zoom biedt. Deze zoomcamera zou foto’s maken in een resolutie van 8 megapixel, zo staat ook in het officiële specificatielijstje op de site van OnePlus. In werkelijkheid zoomt de OnePlus 7 Pro echter optisch in tot maximaal 2.2x en neemt deze camera foto’s met een resolutie van 13 megapixels.

oneplus 7 pro kopen

Als je een ingezoomde foto maakt met de OnePlus 7 Pro, dan worden de randen van de 13 megapixel-foto digitaal weggeknipt. Er blijft een 8 megapixel-afbeelding over. Zo creëert OnePlus de illusie dat er meer is ingezoomd dan het geval is. Bij het bijknippen van een foto gaat de kwaliteit van het beeld niet achteruit, zoals dat met digitale zoom wel het geval is.

Bekijk de video: aan de slag met de OnePlus 7 Pro

Deze bevindingen werden uit de doeken gedaan op internetforum Reddit. Daar beschrijft een gebruiker dat hij ontdekte dat de OnePlus 7 Pro de zoomlens ook gebruikt als hij een foto in portretmodus maakt. Deze portretfoto’s zijn minder ingezoomd dan een normale foto gemaakt met dezelfde zoomlens. Ook levert een portretfoto een 13 megapixel-foto op, terwijl de camera omschreven staat als een 8 megapixel-camera. Na wat rekenwerk werd uiteindelijk vastgesteld dat de lens ‘slechts’ 2.2x optisch inzoomt. Het bijknippen van het beeld leidt tot een 8 megapixel-foto met het equivalent van 3x zoom.

OnePlus houdt vast aan 3x zoom

OnePlus ontkent dat het de cijfers verkeerd presenteert. In een reactie aan website Android Police laat de fabrikant weten dat het, door de ingezoomde foto bij te knippen, wel degelijk 3x zoom levert zonder verlies van kwaliteit: “De telefotolens levert de lossless 8 megapixel foto’s waarmee wordt geadverteerd.” Momenteel meldt de Nederlandse website nog dat 3x optische zoom tot de mogelijkheden behoort.

Het is niet de eerste keer dat OnePlus de prestaties van zijn camera’s gunstiger presenteert dan dat ze werkelijk zijn. Van de OnePlus 5 zei de fabrikant dat dankzij de dubbele camera een optische zoom van 2x mogelijk was. Dat bleek destijds om 1.6x optische zoom te gaan, waarna software details invulde om 2x zoom te suggereren.

OnePlus 7 Pro zoom

Camera’s van nieuwe toptoestellen bieden steeds vaker de mogelijkheid om optisch in te kunnen zoomen. Huawei heeft dankzij hun slimme periscopische lens in zijn P30 Pro de mogelijkheid om 5x optisch in te zoomen.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu