De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beelden: ‘OnePlus 7 heeft notch, OnePlus 7 Pro krijgt uitschuifbare camera’

Thomas Haenen
16 april 2019, 12:37
2 min leestijd
Beelden: ‘OnePlus 7 heeft notch, OnePlus 7 Pro krijgt uitschuifbare camera’

De OnePlus 7 lijkt sterk op zijn voorganger, terwijl de OnePlus 7 Pro mogelijk wordt uitgerust met een uitschuifbare selfiecamera. Dat blijkt uit gepubliceerde renders van beide smartphones.

OnePlus 7 renders tonen notch

Beelden van beide smartphones zijn op PriceBaba gedeeld door OnLeaks, een doorgaans betrouwbare telecominsider. Het gaat om renders gebaseerd op uitgelekte informatie; waarschijnlijk is het uiteindelijke ontwerp vrijwel identiek aan de vandaag verschenen beelden.

Bij de OnePlus 7 zijn de gelijkenissen groot met de OnePlus 6T, die eind vorig jaar verscheen. Het nieuwe toestel heeft opnieuw een scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult, met enkel bovenin een kleine inkeping voor de selfiecamera. De achterzijde heeft een lichte kromming, met een kleine uitstulping voor de dubbele camera. Het grootste verschil is dat de led-flitser onder die camera’s nu ook in de uitstulping verwerkt zit.

Het toestel heeft waarschijnlijk een 6,2 inch-scherm, wat het iets kleiner maakt dan de 6,4 inch-OnePlus 6T. Aan de binnenkant vinden we een Snapdragon 855-chip, met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte in het basismodel. Achterop zitten twee of drie camera’s, met onder andere een primaire lens van 48 megapixel. De vingerafdrukscanner wordt wederom in het scherm verwerkt.

OnePlus 7 Pro renders

Uitschuifbare selfiecamera op OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro krijgt volgens de bron een scherm dat wel de hele voorkant vult, zonder notch. In plaats daarvan zit de selfiecamera in de binnenkant. Deze schuift automatisch omhoog als je de camera-app opent en een selfie wil maken. Waarschijnlijk is deze variant tevens uitgerust met 5G-ondersteuning. Omdat Nederlandse providers pas in 2020 een 5G-netwerk aanbieden, is het nog maar de vraag of de OnePlus 7 Pro hier ook verschijnt.

OnePlus zelf houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar, maar het lijkt erop dat beide smartphones binnenkort worden getoond. Bronnen beweren dat de OnePlus 7 presentatie op 14 mei plaatsvindt, wat betekent dat we nog een kleine maand moeten wachten.

Volg het laatste nieuws over OnePlus

Bron: PriceBaba
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu