De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom de OnePlus 7 geen IP-certificatie krijgt voor waterdichtheid

Erwin Vogelaar
4 mei 2019, 13:44
2 min leestijd
Waarom de OnePlus 7 geen IP-certificatie krijgt voor waterdichtheid

OnePlus geeft zijn komende smartphones geen IP-certificatie. In plaats daarvan wordt bewezen dat de OnePlus 7 waterdicht is met een emmer water.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7 waterdicht? Geen IP-certificatie

OnePlus kiest ervoor om zijn komende OnePlus 7 geen IP-certificatie te geven. Een IP-certificatie geeft aan in hoeverre het toestel bestand is tegen stof en water. In plaats daarvan kiest het bedrijf ervoor om de nieuwe smartphone in een promovideo in een emmer met water te gooien.

OnePlus stelt dat een IP-rating toestellen dertig dollar duurder maakt. “We hebben daarvoor in de plaats iets goedkopers gekocht.” Daarmee verwijst het bedrijf naar de zwarte emmer in de video.

Smartphones die bestand zijn tegen water krijgen doorgaans een rating van IP67 of IP68. Maar wat betekent het nou eigenlijk specifiek? Lees meer over deze ratings en tips om waterschade te voorkomen.

De kleine lettertjes

Iets wat je makkelijk mist als je de video kijkt, zijn de kleine lettertjes. Als je op 23 seconden de video pauzeert, staat er onderin: “Waterbestendigheid onder optimale testomstandigheden. OnePlus biedt geen garanties met betrekking tot water/vloeistof-weerstand. Water/vloeistof-schade valt niet onder de productgarantie.”

Doorgaans zorgt een IP-rating er niet voor dat waterschade valt onder de garantie, maar weet je als gebruiker wel zeker dat het toestel getest is onder specifieke omstandigheden. Die zekerheid heb je niet als je moet afgaan op een marketingvideo.

Op het OnePlus-forum schrijft Carl Pei, mede-oprichter van OnePlus, dat het toestel nog steeds uitgebreid wordt getest. “We snappen dat een IP-rating de eenvoudigste manier is om te bewijzen wat onze telefoon kan, maar die rating helpt ons niet om onze focus rond jouw echte ervaring te communiceren. Daarom hebben wij deze directe en herkenbare video gemaakt.”

Meer over de OnePlus 7

Eerder deze week is de OnePlus 7 Pro gelekt met een uitschuifbare selfiecamera. Lees meer over de OnePlus 7 Pro. De twee toestellen worden op 14 mei officieel onthuld.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu