De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Officieel: OnePlus 7T draait uit de doos op Android 10

Rens Blom
24 september 2019, 14:51
2 min leestijd
Officieel: OnePlus 7T draait uit de doos op Android 10

De OnePlus 7T draait uit de doos op Android 10, de nieuwste versie van Android. Dat meldt de fabrikant daags voor de aankondiging van zijn komende smartphone. Android 10 is via een update al beschikbaar voor ‘oudere’ OnePlus-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7T draait nieuwste Android-versie

Google maakte Android 10 in augustus beschikbaar als opvolger van Android 9.0 (Pie). OnePlus startte eerder deze week met de uitrol van Android 10 voor de OnePlus 7 en 7 Pro, die in de lente uitkwamen.

De fabrikant heeft dus de middelen om de software op zijn telefoons beschikbaar te stellen, en daarom komt het niet als een verrassing dat de OnePlus 7T standaard op Android 10 draait. OnePlus pakt er wel een primeur mee: de 7T wordt de eerste smartphone die uit de doos met Android 10 komt.

Android 10 OnePlus 7 Pro

Het leek er eerst op dat Google zou ‘winnen’ met de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Die worden echter pas op 15 oktober onthuld en wanneer ze te koop zijn, is nog onduidelijk. OnePlus presenteert de 7T op 26 september in India en houdt op 10 oktober een evenement in Europa. Het is onbekend wanneer en voor welke prijs de smartphone uitkomt.

Meer OnePlus 7T-details

Zo vlak voor de aankondiging is vrijwel alles bekend over de 7T. OnePlus liet onlangs zelf al weten dat het toestel een 90Hz-scherm krijgt. Dit betekent dat het scherm zich negentig keer per seconde ververst. Veel smartphones doen dit zestig keer per seconde. Een hogere ververssnelheid resulteert in vloeiender beeld en kijkt daarom prettiger.

De fabrikant gaf ook al renders vrij die het ontwerp van de OnePlus 7T prijsgeven. Het glazen toestel heeft een ronde cameramodule op de achterkant met drie lenzen. De OnePlus 7 gebruikt een minder opvallende module met twee cameralenzen. Daarnaast heeft OnePlus-ceo Pete Lau aangegeven dat de 7T sneller oplaadt dan voorgaande smartphones.

Er gaan ook geruchten dat OnePlus op 26 september of 10 oktober een 7T Pro onthult, die de 7 Pro opvolgt. De fabrikant heeft het bestaan van dit toestel niet bevestigd. Volgens een doorgaans betrouwbare bron krijgt de 7T Pro dezelfde camera als zijn voorganger, maar heeft hij onder meer een snellere processor.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7T
OnePlus 7T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu