Opvallend: OnePlus toont hoe de 7T eruitziet

Rens Blom
17 september 2019, 16:07
2 min leestijd
Opvallend: OnePlus toont hoe de 7T eruitziet

De OnePlus 7T wordt op 26 september onthuld, maar we weten nu al hoe hij eruitziet. Met dank aan de fabrikant, want die legt in een blogpost uit hoe het ontwerp van de 7T tot stand is gekomen.

OnePlus 7T ontwerp al bekend

De beslissing van OnePlus is opvallend, geeft directeur Pete Lau direct toe in zijn blog. Het is voor het eerst dat het merk vroegtijdig het uiterlijk van zijn nieuwe smartphone prijsgeeft. Eerder deze week maakte OnePlus bekend dat de 7T-serie op 26 september het levenslicht ziet in India. Op 10 oktober volgt de aankondiging in Europa.

Over het ontwerp hoeft Lau dan weinig meer kwijt, want dat doet hij nu al. Op de afbeeldingen in dit artikel zie je de achterkant van de OnePlus 7T. Die is volgens Lau van glas, met een matte afwerking tegen vingerafdrukken en andere viezigheid.

Grote cameramodule met drie lenzen

Wat direct opvalt, is de ronde cameramodule achterop. De cirkel is relatief groot, steekt ietwat uit de behuizing en huisvest drie lenzen en laser autofocus. Bovenin is bovendien een tekst zichtbaar, vermoedelijk met details over de cameralenzen.

De 7T is de eerste OnePlus-smartphone met een ronde cameramodule. Op oudere toestellen als de OnePlus 5 zijn de lenzen in een kleinere balk linksboven geplaatst, terwijl nieuwere modellen als de 6T en 7 Pro de camera’s boven in het midden hebben.

Dat de 7T drie camera’s heeft, is ook een vernieuwing. De OnePlus 7 die eerder dit jaar uitkwam, is voorzien van een dubbele camera. Het gaat om een primaire lens en dieptesensor. In onze OnePlus 7 review schreven we dat deze cameracombinatie minder veelzijdig is dan die van de 7 Pro. Deze duurdere smartphone heeft een primaire lens, groothoekcamera en telelens.

Telecominsider Ishan Agarwal zegt op Twitter dat de 7T bijna dezelfde camera’s heeft als de 7 Pro, al kan hij twee keer zoomen in plaats van drie.

OnePlus 7T specificaties

Het ontwerp van de OnePlus 7T is niet de eerste informatie die naar buiten komt. Eerder deze week maakte OnePlus bekend dat de smartphone een 90Hz-scherm krijgt, een innovatie die dit jaar debuteerde op de 7 Pro. De OnePlus 7 heeft een 60Hz-scherm. De hogere ververssnelheid verbruikt iets meer stroom, maar resulteert in vloeiender beeld. Andere bronnen suggereren dat de smartphone een Snapdragon 855 Plus-processor heeft en draait op Android 10.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de OnePlus 7T-serie door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief of onze app te downloaden.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7T
OnePlus 7T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu