De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘OnePlus 7T krijgt 90Hz-scherm, snellere Snapdragon 855 Plus en meer’

Wouter Nijsen
29 augustus 2019, 12:51
2 min leestijd
‘OnePlus 7T krijgt 90Hz-scherm, snellere Snapdragon 855 Plus en meer’

De OnePlus 7T lijkt een behoorlijke upgrade te worden als je het toestel vergelijkt met de OnePlus 7 van eerder dit jaar. De smartphone zou beschikken over een groot 90Hz-scherm en de allernieuwste Snapdragon 855 Plus-chip.

Lees verder na de advertentie.

‘Dit zijn de eerste OnePlus 7T-specs’

De OnePlus 7T krijgt enkele features die tot nu toe alleen bij de OnePlus 7 Pro te vinden waren. Volgens informatie van smartphone-insider Ishan Agarwal heeft de 7T een 90Hz-scherm. Dat is best opvallend, want zijn voorganger – de OnePlus 7 – had een scherm met een standaard ververssnelheid van 60Hz. OnePlus lijkt deze feature nu ook naar de reguliere 7T te willen brengen, en niet meer exclusief te houden aan het Pro-model.

Het scherm zou bovendien met 6,55 inch iets groter zijn dan voorheen (6,41 inch) en daarnaast een kleinere notch hebben. In die inkeping zit een 16 megapixel-selfiecamera, net als bij de OnePlus 7. Door het forsere display is de accucapaciteit iets gegroeid (van 3700 naar 3800 mAh), terwijl de smartphone vermoedelijk wordt aangedreven door de Snapdragon 855 Plus-chip.

Deze processor is een opgevoerde versie van de Snapdragon 855, die in de OnePlus 7 en 7 Pro en veel andere Android-vlaggenschepen zit. De Plus-variant van de Snapdragon 855 is vooral geschikt voor zware games en augmented reality of virtual reality-toepassingen. Volgens Agarwal is ook 8GB RAM en 128 of 256GB aan opslagruimte aanwezig.

Drie camera’s aan de achterkant

Verder bevestigt de insider dat de smartphone een driedubbele camera achterop krijgt. Uit gelekte renders van de OnePlus 7T bleek al dat OnePlus de camera gaat verbeteren. Waarschijnlijk gaat het om een primaire camera, groothoeklens en dieptesensor. OnePlus zou een slowmotionfeature (met 960 fps), de Nightscape-modus en optie om met de groothoeklens video’s te maken, willen toevoegen.

Volgens de laatste geruchten wil OnePlus de 7T eind september of in oktober willen presenteren. Hoogstwaarschijnlijk komt het bedrijf dan ook met de 7T Pro, maar over deze smartphone is nog weinig bekend.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7T
OnePlus 7T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu