De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Test wijst uit: OnePlus 7T minder stevig dan voorgangers

Colin Baak
21 oktober 2019, 13:27
2 min leestijd
Test wijst uit: OnePlus 7T minder stevig dan voorgangers

De OnePlus 7T biedt grote vernieuwing, met onder andere een flink vernieuwde camera. Maar hoe stevig is de nieuwe smartphone? YouTuber JerryRigEverything neemt de proef op de som.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7T stevigheid getest in video

De OnePlus 7T is pas net verkrijgbaar, maar nu is het toestel uitvoerig getest op stevigheid. De bekende YouTuber JerryRigEverything heeft de smartphone flink onder handen genomen en verschillende testen uitgevoerd. Zo zijn onder andere een stanleymes en aansteker weer paraat, zoals te zien is in onderstaande video.

Hij heeft de blauwe variant in bezit en begint met het maken van een diepe kras in het scherm. Althans dat lijkt zo, maar de voorgeïnstalleerde screenprotector doet zijn werk goed. Als die eraf is gehaald, gaat hij verder met het testen van de hardheid van het laagje glas op het scherm.

Dat wordt gecheckt aan de hand van de hardheidsschaal van Moh. Daarbij krijgt het hardste materiaal ter wereld een 10 als cijfer. Het zachtste materiaal krijgt een 1. OnePlus maakt gebruik van Gorilla Glass en de krassen verschijnen vanaf niveau 6. Zit je toestel in je zak met sleutels of munten, dan laat dat geen sporen achter op het scherm.

We zien dat de verf aan de zijkant van het toestel eraf te schrapen is met een stanleymes. Ook andere onderdelen, zoals de speakergrill en knoppen, zijn met het mes te beschadigen.

Ronde camera-unit is niet stevig

De achterkant bevat ook een laagje glas en krassen maken met een muntje of schroef lukt niet. Met het stanleymes krassen op het ‘camera-eiland’ laat ook geen sporen achter. Ook pakt Jerry er een aansteker bij, waarbij hij de vlam tegen het scherm houdt. Pas na een seconde of 25 ontstaat er een verkleuring. Die trekt grotendeels weg, maar blijft daarna toch enigszins te zien.

Tot slot is het tijd voor de buigtest. De YouTuber laat weten dat elke geteste OnePlus-smartphone tot nu toe de test heeft doorstaan. Bij de OnePlus 7T gaat het echter mis. Na wat druk uitgeoefend te hebben, breekt het glas op de achterkant.

Waar dit aan ligt, is niet exact te zeggen. Het zou onder andere kunnen liggen aan de grote ronde camera. Het is de eerste keer dat de fabrikant zo’n eiland gebruikt en misschien maakt dat het geheel een stuk minder stevig.

Het toestel is niet geheel door te buigen en het scherm blijft ook gewoon werken. Al met al is en blijft het altijd opletten met elke telefoon. Zo’n test als deze is ook niet representatief voor normaal gebruik. Toch krijg je zo een goede indruk over de stevigheid van de OnePlus 7T.

Checken wat wij van het toestel vinden? Lees dan onze uitgebreide OnePlus 7T (Pro) review.

Lees meer over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7T
OnePlus 7T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu