De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: OnePlus 7T volledig uit elkaar gehaald

Colin Baak
24 oktober 2019, 13:04
2 min leestijd
Video: OnePlus 7T volledig uit elkaar gehaald

YouTuber JerryRigEverything testte eerder al de stevigheid van de OnePlus 7T. Nu heeft hij een tweede video gemaakt. In deze teardown wordt het toestel volledig uit elkaar gehaald en daar vallen verschillende dingen op.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7T teardown: toestel volledig uit elkaar

De OnePlus 7T is een recent toestel van de Chinese fabrikant. Eerder schreven we al over de stevigheid van die smartphone. De behuizing van glas breekt namelijk onder veel druk. Nu heeft de bekende YouTuber het toestel uit elkaar gehaald in een volledige teardown.

OnePlus kiest dus voor een glazen achterkant en die is volledig verlijmd. Met behulp van een heatgun wordt de achterkant verhit. Ook een kleine zuignap wordt gebruikt, samen met een stanleymes. Na wat wrikken komt de achterkant los.

De binnenkant is grotendeels zwart, met een klein rood lipje voor de batterij. De cameramodule is bedekt met een plastic kapje. Kwestie van elf schroeven verwijderen en klaar. In dat kapje is onder andere de flitser te vinden voor de camera.

Ronde camera-module heeft geen speciale functie

Wat opvalt aan de 7T is natuurlijk de grote ronde camera-module op de achterkant. Volgens OnePlus moest dat het centrale middelpunt worden van het apparaat. Bij deze teardown is het rondje echter niet zo erg aanwezig aan de binnenkant. De drie camera’s zijn horizontaal naast elkaar te vinden.

Verschillende ribboncables komen makkelijk los. Een plastic beschermkapje aan de onderkant zit vast met zeven schroefjes. Daarin is onder andere de speaker te vinden. Dan is het tijd voor de batterij, die simpel met wat tape vastzit. 

Strak design aan de binnenkant

Wat je er precies aan hebt is natuurlijk de vraag, maar het verdere design aan de binnenkant is strak en kleurrijk door kleine accenten. Zo zie je veel rode accenten in het toestel zelf. Dat zijn veelal stukjes rubber, die zorgen voor waterdichtheid. Het toestel bevat dan wel geen IP-certificering, maar kan wel enigszins tegen water. Zulke rubbertjes zijn te zien bij onder andere de usb-c-poort en simtray.

Het frame is geheel blauw, ook aan de binnenkant. Ook is er een derde speaker aanwezig die zorgt voor beter geluid. We zien de camera van de optische vingerafdrukscanner, evenals de trilmotor. Tot slot is het scherm verlijmd met het frame en dus niet makkelijk te vervangen.

→ Lees ook: OnePlus 7T en 7T Pro review: fijne upgrades voor geweldige smartphones

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7T
OnePlus 7T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu