Renders: Dit is de betaalbare OnePlus 8 Lite met dubbele camera

Sten de Bruijn
7 december 2019, 11:24
2 min leestijd
Renders: Dit is de betaalbare OnePlus 8 Lite met dubbele camera

Voor het eerst in vier jaar brengt OnePlus weer een betaalbare middenklasser uit. De OnePlus 8 Lite krijgt een voorkantvullend scherm, dubbele camera en hoge schermververssnelheid.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 8 Lite renders

Dat blijkt uit renders van 91Mobiles. De Indiase website werkt voor de computeranimaties samen met OnLeaks, een bekende techjournalist. Als de renders kloppen krijgt de OnePlus 8 Lite een 6,4 of 6,5 inch-scherm met inkeping precies in het midden. Dit design kennen we bijvoorbeeld van de Samsung Galaxy Note 10. De resolutie van de selfiecamera is nog onbekend.

oneplus 8 lite renders 2

Wel schrijft 91Mobiles dat de OnePlus 8 Lite een oled-scherm krijgt met 90Hz-ververssnelheid, net als de OnePlus 7T en 7T Pro. Het display ververst hierdoor 90 keer per seconde, wat ideaal is voor het kijken van films en spelen van games. Verder valt de rechthoekige camerabult op de achterkant op. Hierin is plaats voor twee sensoren en een flitser. Mogelijk is er ook een ToF-camera aanwezig voor het maken van 3D-plaatjes.

Het design van de OnePlus 8 Lite renders ligt in lijn met eerdere plaatjes van de Samsung Galaxy S20, Note 10 Lite en Galaxy A91 van Samsung. Hierbij loopt de glazen behuizing op de achterkant via een lichte kromming door in de hoeken van het scherm. Over het aantal kleuropties is nog weinig bekend, maar het is zo goed als zeker dat er een blauwe versie van de OnePlus 8 Lite verschijnt.

oneplus 8 lite renders

Qua prijs tasten we nog in het duister. 91Mobiles schrijft dat de OnePlus 8 Lite gelijktijdig met de ‘gewone’ 8 en 8 Pro in de eerste helft van 2020 verschijnt. De OnePlus 7 kostte bij uitkomst in juni 2019 559 euro. Het is dus waarschijnlijk dat de OnePlus 8 Lite hier minstens 100 euro onder gaat zitten.

Ook interessant: ‘Renders OnePlus 8 Pro tonen vier camera’s op achterkant’

Een middenklasser van OnePlus

Al met al is het een opmerkelijk bericht. De afgelopen jaren heeft OnePlus namelijk slechts vlaggenschepen uitgebracht. De laatste keer dat het bedrijf een middenklasser had was eind 2015. Toen kwam de OnePlus X uit, een beter betaalbare maar daardoor ook minder krachtige uitvoering van de OnePlus One, die een jaar eerder verscheen. De OnePlus X had onder meer een kleiner scherm en minder snelle processor.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 8 Dualsim
OnePlus 8 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu