De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Gelekte persrenders tonen OnePlus 8 Pro van alle kanten’

Michel van 't Klaphek
1 april 2020, 15:16
2 min leestijd
‘Gelekte persrenders tonen OnePlus 8 Pro van alle kanten’

De smartphone wordt pas over twee weken gepresenteerd, maar grote verrassingen blijven waarschijnlijk uit. Een betrouwbare bron heeft officiële renders van de OnePlus 8 Pro online gezet. Het vlaggenschip verschijnt straks in een nieuwe kleur.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 8 Pro renders opgedokenoneplus 8 pro renders 1

De renders zijn online gezet door Roland Quandt, een bekende telecominsider die voor de Duitse website WinFuture schrijft. De foto’s laten weinig aan de verbeelding over en tonen de OnePlus 8 Pro van alle kanten. Het scherm is zo goed als voorkantvullend. Enkel aan de boven- en onderkant zijn smalle randen zichtbaar.

Volgens Quandt krijgt de OnePlus 8 Pro een scherm van 6,78 inch en een 120Hz-ververssnelheid. Het display oogt hierdoor prettiger tijdens het scrollen, maar drukt ook zwaarder op de accuduur. Linksboven in het scherm is een gaatje voor de selfiecamera te zien. Naar verluidt krijgt deze een resolutie van 16 megapixel.

De Duitse techjournalist claimt dat de OnePlus 8 Pro straks in drie kleuren verschijnt: groen, zwart en marineblauw. De laatste kleur zou een reflecterende afwerking krijgen, waardoor de kleur wel wat weg heeft van violet. Quandt schrijft dat deze marineblauwe kleur exclusief voor het Pro-model is weggelegd.

Viervoudige camera en presentatie

Zoals verwacht krijgt het aankomende OnePlus-vlaggenschip een viervoudige camera op de achterkant. De twee 48 megapixel-hoofdcamera’s zijn verticaal geplaatst en worden bijgestaan door een flitser. De secundaire camera schijnt over een groothoeklens te beschikken. Deze komt goed van pas bij het maken van groepsfoto’s, of panorama’s.

oneplus 8 pro renders 3

Het kwartet is compleet met de toevoeging van een 8 megapixel-zoomcamera en Time of Flight-sensor (ToF). Laatstgenoemde gebruik je voor het maken van 3D-kiekjes en komt bijvoorbeeld van pas bij augmented reality-toepassingen. Zo’n ToF-sensor is namelijk goed in het registreren van afstand en dieptes.

De OnePlus 8-serie wordt op 14 april gepresenteerd. Naast de reguliere OnePlus 8 verwachten we hier ook het Pro-model te zien. De presentatie vindt geheel online plaats in verband met het coronavirus. De livestream gaat om 17:00 uur Nederlandse tijd van start. De redactie van Android Planet zit dan uiteraard klaar om jou bij te praten. Download onze gratis Android-app om niets te missen.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 8 Dualsim
OnePlus 8 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu