OnePlus 8 Pro-update fixt schermprobleem van groene waas
Erwin Vogelaar

Een OnePlus 8 Pro-update biedt de oplossing voor een vervelend schermprobleem, waardoor sommige gebruikers een groene waas zagen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

OnePlus 8 Pro-update fixt schermproblemen

Als je een nieuwe smartphone koopt, wil je natuurlijk wel dat het toestel goed werkt. Vroege kopers van de nieuwe OnePlus 8 Pro werden echter teleurgesteld door een vervelend probleem met het scherm. Sommige gebruikers zagen namelijk een duidelijke groene waas. De nieuwste update voor OxygenOS lost dit probleem en andere foutjes op.

oneplus 8 pro update

Het gaat om OxygenOS 10.5.5, een update die nu uitrolt. In de omschrijving staat dat de update onder andere de schermeffecten optimaliseert. Dat is wat vaag geformuleerd, maar het komt er op neer dat de groene waas niet meer zo duidelijk aanwezig moet zijn. Het is onduidelijk of de update echt helpt, want op sociale media wordt nog steeds melding gemaakt van het probleem.

Ook biedt de update een oplossing voor de gevoeligheid van de schermranden. Foutieve aanrakingen worden minder snel geregistreerd. Zo zal het toetsenbord bijvoorbeeld niet zomaar sluiten als je per ongeluk de schermrand aanraakt. De update zorgt er ook voor dat de camera betere foto’s maakt in slecht licht.

OnePlus 8 Pro review

Sinds vorige week is de OnePlus 8 Pro in Nederland te koop, met een adviesprijs van 899 euro. Ook de reguliere OnePlus 8 is te koop voor 699 euro. Twijfel je nog over welk toestel je wil halen? Lees dan onze OnePlus 8 review en OnePlus 8 Pro review.

In de review van het duurdere toestel lees je onder andere:

“Op het internet verschijnen hier en daar meldingen van een groenige zweem die te zien is bij lage helderheid. Daarbij gaat het om apps (zoals de calculator) of een ingestelde grijze achtergrond. Bij ons model is dat in verschillende omstandigheden ook te zien, mits je daar naar op zoek gaat. De ‘nachtmodus’ lijkt hierbij ook invloed te hebben, waarbij de kleurtemperatuur en helderheid van het scherm ook worden aangepast.”

Check ook onze videoreview voor een snel overzicht van dit toestel:

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.