De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 13-update voor OnePlus 9 en 9 Pro is nu beschikbaar

Wouter Nijsen
10 november 2022, 13:01
2 min leestijd
Android 13-update voor OnePlus 9 en 9 Pro is nu beschikbaar

OnePlus is begonnen met de uitrol van Android 13 voor de OnePlus 9 en 9 Pro. De eerste gebruikers melden dat ze de update kunnen downloaden en installeren.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 9 (Pro) krijgt Android 13-update

Als je een OnePlus 9 of OnePlus 9 Pro hebt, dan kun je snel de Android 13-update downloaden. XDA Developers meldt dat de eerste gebruikers de stabiele versie van Android 13 hebben ontvangen. OnePlus heeft de uitrol van de software-upgrade echter (nog) niet officieel aangekondigd.

Het bedrijf rolt updates wel altijd geleidelijk uit; het kan dus even duren totdat jij de Android 13-update op je OnePlus 9 (Pro) krijgt. De software-update werd al een tijdje getest in verschillende bèta’s en lijkt nu dus klaar voor het grote publiek. Heb jij Android 13 binnen op je OnePlus 9 of 9 Pro? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

OnePlus 9 Pro

De grootste verandering in de update is het zogeheten ‘Aquamorphic Design’. Hierdoor ziet de software er heel anders uit en worden animaties, apps en widgets aangepast. Belangrijk om te weten is dat OxygenOS, de softwareschil van OnePlus, door het nieuwe design erg lijkt op Oppo’s ColorOS. Opvallend, want de OnePlus-software kenmerkte zich juist door de schone Android-ervaring.

In de Android 13-update zit ook de beveiligingsupdate van oktober 2022 verwerkt. Hierdoor is de beveiliging weer up-to-date. Heb je een andere OnePlus-smartphone, zoals de Nord 2T of OnePlus 10T? Dan moet je voorlopig wachten. OnePlus rolt de update de komende maanden uit naar meer toestellen, maar de precieze planning van het bedrijf is onbekend. Android 13 is al wel uitgebracht voor de OnePlus 10 Pro.

Meer over Android 13

In de update van OnePlus zitten natuurlijk ook de overige verbeteringen van Android 13 verwerkt. Zo focust de opvolger van Android 12 zich nog meer op privacy, waardoor je meer controle krijgt over welke mediabestanden er met apps worden gedeeld.

Ook nieuw is dat Android 13 apps meertalig maakt. Dat is handig als je twee talen spreekt en het bijvoorbeeld handig vindt om bepaalde applicaties in een andere taal te gebruiken. Je stelt dit in via de instellingen, al ondersteunen nog lang niet alle apps deze nieuwe feature.

→ Meer weten? Lees dan ook de uitgebreide Android 13 review! Of kijk de videoreview hieronder:

Android 13 review: alle vernieuwingen op een rij

Het laatste nieuws over OnePlus:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 9 5G
OnePlus 9 5G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu