Gerucht: goedkopere OnePlus-smartphone heet OnePlus 9R

Wouter Nijsen
25 februari 2021, 10:47
2 min leestijd
Gerucht: goedkopere OnePlus-smartphone heet OnePlus 9R

OnePlus gaat een smartphone uitbrengen met de naam ‘OnePlus 9R’, zo laat een betrouwbare smartphone-insider weten. Hoogstwaarschijnlijk is het een betaalbaar toestel die naast de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro moet verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 9T naam gelekt: goedkoper toestel’

Al een tijdje gaan er geruchten over een nieuwe, betaalbare OnePlus-smartphone die tegelijk met de OnePlus 9 en 9 Pro wordt aangekondigd. Over de naam van de telefoon zijn de berichten het tot nu toe niet helemaal eens, maar als we Evan Blass mogen geloven, gaat ‘ie de ‘OnePlus 9R‘ heten. Blass heeft een goede reputatie als het om informatie over onaangekondigde Android-telefoons gaat.

De smartphonelekker heeft een afbeelding gedeeld van code waarin de naam ‘oneplus9r’ voorkomt. Het is echter onduidelijk wat de precieze bron van deze code is. In eerdere geruchten werd de mysterieuze telefoon nog de ‘OnePlus 9 Lite’ of ‘OnePlus 9E’ genoemd. Volgende maand komen we waarschijnlijk te weten wat de definitieve naam van het toestel wordt, want dan zou OnePlus zijn nieuwste smartphones willen presenteren.

OnePlus Nord N10 5G

De OnePlus 9R wordt hoogstwaarschijnlijk goedkoper en minder krachtig dan de reguliere OnePlus 9 en duurdere (en snellere) OnePlus 9 Pro. Volgens geruchten heeft de 9R een Snapdragon 690-processor, die ook in de OnePlus Nord N10 5G zit. Ook zou het toestel een 6,5 inch-scherm hebben met een full-hd-resolutie en hoge ververssnelheid van 90Hz.

Dat laatste betekent dat het display 90 keer per seconde wordt vernieuwd, wat zorgt voor vloeiende animaties. Daardoor voelt de smartphone ook sneller aan. Tot slot zou de OnePlus 9R een forse 5000 mAh-accu hebben en foto’s maken met een 64 megapixel-camera op de achterkant. De verdere specificaties zijn nog onduidelijk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste OnePlus-nieuws? Volg Android Planet via de website of gebruik de gratis app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, zodat je dagelijkse/wekelijks de nieuwtjes in je inbox ontvangt.

Ook interessant: onze OnePlus 8T videoreview

OnePlus 8T review: doet vrijwel alles beter voor een lagere prijs

Lees meer over OnePlus:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 9R
OnePlus 9R

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu