‘OnePlus Ace verschijnt in hands-on, is zelfde toestel als OnePlus 10R’

Colin Baak
18 april 2022, 9:17
2 min leestijd
‘OnePlus Ace verschijnt in hands-on, is zelfde toestel als OnePlus 10R’

Er zijn verschillende hands-ons verschenen van de OnePlus Ace, enkele dagen voor de officiële Chinese onthulling van het toestel. Ook weten we dat OnePlus de smartphone ook naar andere merkten brengt onder de naam: OnePlus 10R.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus Ace hands-on: komt in blauw en zwart

Eerder schreven we al dat het op donderdag 21 april tijd is voor een nieuwe onthulling van OnePlus. Het gaat om de OnePlus Ace, een smartphone in een nieuwe lijn van het bedrijf. Het toestel wordt echter in andere landen uitgebracht als ‘OnePlus 10R’, aldus verschillende nieuwe geruchten.

De telefoon is nu ook verschenen in verschillende hands-ons, waarop ‘ie in vol ornaat te zien is. Via verschillende Chinese bronnen werd de smartphone al getoond, zowel in het blauw als zwart.

OnePlus Ace

Eerder toonde OnePlus zelf officiële afbeeldingen van het toestel. Daarbij valt onder andere het camera-eiland op met een grote sensor en twee kleinere. Ook is er een gedeelte met ribbels aanwezig, dat misschien zorgt het ook voor een betere houvast. Tot slot vallen de rechte randen op, waardoor het toestel doet denken aan de OnePlus X uit 2015.

OnePlus Ace

Geen nieuwe smartphonelijn, alleen andere naam

Deze OnePlus Ace wordt binnenkort gelanceerd in China. De smartphone verschijnt ook in India, maar wel als de OnePlus 10R. Of dit betekent dat het toestel ook onder die naam in Europa te koop zal zijn, is nog de vraag.

Het zou kunnen dat een nieuwe naam interesse moet opwekken bij mensen. De naam 10R lijkt juist ook een slimme keuze. Zo kan het bedrijf verder meeliften op de populariteit van de OnePlus 10 Pro. Later dit jaar verwachten we trouwens ook nog de reguliere OnePlus 10, maar vooralsnog zijn de geruchten daarover erg summier.

OnePlus Ace is zelfde toestel als Realme GT Neo 3

Naast hetzelfde toestel uitbrengen onder verschillende namen blijkt het ook nog eens te gaan om een ‘rebrand’ van de Realme GT Neo 3. Ook dat is in dit geval niet al te vreemd. OnePlus, Realme maar ook bijvoorbeeld Oppo vallen namelijk onder hetzelfde moederbedrijf.

Deze smartphone is al even op de markt, waardoor we ook de vermeende Ace-specificaties weten. Onder de motorkap ligt de MediaTek Dimensity 8100-chip, 6GB RAM en minimaal 128GB niet-uitbreidbare opslag. Het apparaat heeft een kleurrijk amoled-scherm van 6,7 inch met een resolutie van 2412 bij 1080 pixels.

Foto’s schiet je met de 50 megapixel-hoofdcamera of groothoeklens van 8 megapixel. Close-ups maak je met de macrocamera en selfies schiet je in een maximale resolutie van 16 megapixel. De telefoon is verkrijgbaar met een accu van 5000 mAh die oplaadt met 80 Watt of als 4500 mAh-variant. Deze versie kan wel opladen met maximaal 150 Watt. OnePlus lijkt echter alleen de snelst opladende variant uit te brengen.

Wil je geen nieuwtjes missen over deze aankomende OnePlus Ace? Houd dan onze website in de gaten of schrijf je even in voor onze nieuwsbrief. Wist je trouwens dat we ook een eigen Android Planet-app hebben? Ook daarmee ben je altijd op de hoogte!

Meer over OnePlus op Android Planet:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Ace
OnePlus Ace

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu