De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus brengt Android 10-update mogelijk tegelijk met Google uit

Wouter Nijsen
30 augustus 2019, 12:44
2 min leestijd
OnePlus brengt Android 10-update mogelijk tegelijk met Google uit

Google brengt de definitieve versie van Android 10 waarschijnlijk volgende week uit, maar de update is dan mogelijk niet alleen op Pixel-telefoons te downloaden. OnePlus zou van plan zijn om de update tegelijkertijd voor zijn toestellen beschikbaar te maken.

Lees verder na de advertentie.

Android 10-update van OnePlus

Op Reddit is een screenshot verschenen van een gesprek tussen een gebruiker en supportmedewerker van OnePlus. Laatstgenoemde bevestigt dat Android 10 op 3 september officieel verschijnt, en geeft aan dat OnePlus hoopt zijn eigen update dan ook uit te rollen. Dat zou betekenen dat de fabrikant de definitieve update bijna af heeft en beschikbaar kan maken voor gebruikers.

OnePlus 7 Pro videoreview

Het zou niet de eerste keer zijn dat een fabrikant kort na de release van een nieuwe Android-versie de update uitbrengt voor zijn eigen smartphones. Essential bracht vorig jaar op dezelfde dag als Google de Android 9.0 (Pie)-update uit voor de Essential Phone.

Het is echter de vraag of het OnePlus daadwerkelijk lukt om Android 10 volgende week uit te rollen, aangezien OnePlus-telefoons niet op een stockversie van Android draaien. Het bedrijf moet ook zijn eigen Android-software, OxygenOS, aanpassen en testen. De OnePlus 7 en 7 Pro zijn waarschijnlijk de eerste smartphones van het bedrijf die worden bijgewerkt.

Meer over Android 10

Traditiegetrouw verschijnt Android 10 eerst voor Googles eigen Pixel-telefoons, waaronder de Pixel 3a en Pixel 3a XL. Daarna is het aan fabrikanten om de update voor andere toestellen uit te brengen. Hoe snel dat gaat, verschilt per bedrijf. HMD Global, dat verantwoordelijk is voor de Nokia Android-smartphones, heeft al bekendgemaakt welke telefoons een update krijgen. De Nokia 9 PureView, 8.1 en 7.1 zijn als eerste aan de beurt.

Lees ook: Deze Nokia-smartphones krijgen een update naar Android 10

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de nieuwe Android-versie niet meer naar een zoetigheid genoemd, maar werkt Google voortaan met versienummers. Dat moet het voor gebruikers duidelijker maken wat de meest recente versie van het besturingssysteem is. Android 10 introduceert onder andere een donkere modus, meer privacy-functies en een vernieuwd deelmenu.

Bekijk ook onze video over Android 10

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu