De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android Oreo-update voor OnePlus 5 en 5T pas volgend jaar beschikbaar

Thomas Haenen
17 november 2017, 9:13
2 min leestijd
Android Oreo-update voor OnePlus 5 en 5T pas volgend jaar beschikbaar

Hoewel OnePlus graag voorop loopt, heeft het bedrijf iets meer tijd nodig voor zijn software. Bezitters van de OnePlus 5 kunnen pas volgend jaar met Android 8.0 aan de slag, al volgt een voorlopige update eerder.

Lees verder na de advertentie.

Dit is wanneer de OnePlus Android Oreo-updates verschijnen

Een publieke Android 8.0 (Oreo)-bèta is vanaf eind november beschikbaar voor de OnePlus 5, zo kondigde de fabrikant aan op een evenement in New York. De gloednieuwe OnePlus 5T, die daar ook werd gepresenteerd, krijgt pas eind december een voorlopige update. De bèta’s zijn straks voor iedereen beschikbaar via de site van OnePlus. Vervolgens krijgen beide smartphones ‘begin 2018’ een definitieve update. Een precieze datum wist OnePlus niet te geven.

OnePlus Android Oreo-updates

Wanneer de OnePlus 3 en OnePlus 3T aan de beurt zijn is nog onbekend. Het bedrijf heeft aangegeven dat deze toestellen beide op een update naar Android Oreo kunnen rekenen, maar er is nog geen tijdlijn voor de release van die software. Waarschijnlijk gebeurt dat pas in de loop van volgend jaar.

Later dan de concurrentie

OnePlus gaf aan dat het zijn software grondig wil testen, en dat het daarom de tijd neemt voor de ontwikkeling van updates. De fabrikant is echter rijkelijk laat vergeleken met de concurrentie. Zo bracht Sony eind september al de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact uit met Android Oreo. De OnePlus 5T, die later deze maand verschijnt, moet het nog met Android 7.0 (Nougat) doen. Tevens zijn Huawei, Nokia, Samsung en anderen al enkele weken publieke bèta’s aan het testen, terwijl OnePlus daar nog mee moet beginnen.

→ Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0 update

Android 8.0 (Oreo) introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. Ook nieuw zijn notificatiekanalen, waarmee je makkelijker kunt filteren welke berichten een app je wel of niet mag sturen. Daarnaast wordt het accuverbruik van apps op stand-by verder teruggedrongen. De verwachting is dat OnePlus tot slot zelf enkele nieuwe features toevoegt.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu