Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus schrapt creditcardbetalingen na fraudemeldingen

Thomas Haenen
17 januari 2018, 16:50
1 min leestijd
OnePlus schrapt creditcardbetalingen na fraudemeldingen

Wil jij de OnePlus 5T kopen via de fabrikant? Dan kun je daarvoor voorlopig alleen met PayPal betalen. Na meldingen van creditcardfraude is deze betaalmethode voorlopig geschrapt.

Lees verder na de advertentie.

Betaalmethode geschrapt na OnePlus creditcardfraude

Eerder deze week verscheen het bericht dat tientallen OnePlus-gebruikers onlangs het slachtoffers zijn geworden van creditcardfraude. Enkele dagen tot weken na een aankoop op de OnePlus-site, bleken er plots nog enkele andere bedragen door kwaadwillenden te zijn afgeschreven. Het enige wat de slachtoffers gemeen hadden, was een bestelling via de webwinkel van de fabrikant. Dat suggereerde dat het lek bij OnePlus ligt.

Het Chinese bedrijf heeft inmiddels gereageerd op de klachten door alle creditcardbetalingen stop te zetten. Betalen kan voorlopig alleen met PayPal. OnePlus zegt inmiddels samen met enkele partners te zoeken naar alternatieve betaalmethodes.

oneplus 5t prijs

Oorzaak nog onbekend

Creditcardbetalingen op de OnePlus-site werden niet door het bedrijf zelf verwerkt, maar door een partner. Volgens de fabrikant zijn eventuele uitgelekte gegevens dus niet bemachtigd via OnePlus zelf, maar via deze partner. Kwaadwillenden hebben mogelijk gevoelige creditcardgegevens weten te bemachtigen via het betaalbedrijf. OnePlus zegt samen met de partner te onderzoeken wat er precies aan de hand is, en raadt alle klanten met verdachte transacties in hun betaalgeschiedenis aan contact op te nemen.

Wil je de OnePlus 5T kopen via de website van de fabrikant, dan kun je daarvoor dus voorlopig enkel PayPal gebruiken. Wel zijn er inmiddels verschillende Nederlandse webwinkels die het toestel aanbieden. Daardoor kun je ook gewoon een OnePlus 5T met abonnement bestellen, en betalen met bijvoorbeeld iDeal of overschrijving. Wel betaal je dan doorgaans iets meer dan de adviesprijs die OnePlus zelf rekent.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu