Creditcardgegevens 40.000 OnePlus-klanten gestolen: dit moet je weten

Erwin Vogelaar
20 januari 2018, 9:57
2 min leestijd
Creditcardgegevens 40.000 OnePlus-klanten gestolen: dit moet je weten

Er zijn bij 40.000 klanten van OnePlus creditcardgegevens gestolen. Heb je betaald bij OnePlus met een creditcard? Dan moet je goed opletten.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus creditcardgegevens gestolen

OnePlus bevestigt dat er via een hack creditcardgegevens van 40.000 klanten zijn gestolen. Het bedrijf zette drie dagen geleden al betalingen via creditcard stop toen klanten op het OnePlus-forum aangaven vreemde activiteit op hun creditcard te zien. Het blijkt nu dat een kwaadaardig script meedraaide op de server van een betaaldienst dat creditcardgegevens opsloeg.

Dit script draaide al sinds half november mee. Klanten die tussen half november en half januari via creditcard hebben betaald op de website van OnePlus kunnen dus slachtoffer zijn. Via deze hack zijn alle creditcardgegevens buitgemaakt die nodig zijn om betalingen te doen, waaronder het creditcardnummer, de vervaldatum en de beveiligingscode.

oneplus creditcardgegevens

Klanten die hebben betaald via een creditcard die al was opgeslagen, een creditcard die via PayPal werd verwerkt of via een PayPal-account ging zijn niet slachtoffer van deze hack.

Dit doet OnePlus en dit kun je zelf doen

OnePlus neemt binnenkort contact op met de getroffenen op om een dienst aan te bieden die een jaar lang controleert of er iets raars gebeurt met de creditcard, door onder andere op de zwarte markt te zoeken naar jouw persoonlijke informatie. Daarnaast is het niet meer mogelijk om op de website van OnePlus met een creditcard te betalen totdat het onderzoek is afgerond en er extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Je kunt wel betalen via PayPal.

Ben je zelf getroffen door deze hack? Dan doe je er goed aan om je creditcardgebruik de komende tijd goed in de gaten te houden. Belangrijk is dat alle betalingen die worden verricht via de creditcard door jou zijn geautoriseerd. Wil je helemaal geen risico lopen? Dan is het ook mogelijk om je creditcard af te sluiten en een nieuwe aan te vragen. Neem daarvoor contact op met je bank.

De nieuwste OnePlus-toestellen

Het nieuwste toestel van OnePlus is de OnePlus 5T. Lees onze OnePlus 5T review om meer over dit toestel te leren. Vanaf juni is de OnePlus 6 beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu