OnePlus CEO: ‘draadloos opladen nog niet snel genoeg’

Thomas Haenen
18 juli 2018, 13:51
2 min leestijd
OnePlus CEO: ‘draadloos opladen nog niet snel genoeg’

OnePlus-smarthpones krijgen voorlopig nog geen ondersteuning voor draadloos opladen. De technologie is op dit moment nog niet snel genoeg om gebruiksvriendelijk te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Waarom OnePlus draadloos opladen niet ondersteunt

Van de Samsung Galaxy S9 tot de iPhone X: steeds meer high-end smartphones ondersteunen inmiddels draadloos opladen. Sommige fabrikanten kiezen er echter voor om de technologie te nog niet te omarmen. Zo heeft onder andere OnePlus nog nooit een draadloos oplaadbare smartphone uitgebracht. In een nieuw interview met fans legt Pete Lau, CEO van OnePlus, uit waarom dat zo is.

In een vraag naar welke feature OnePlus nog niet biedt, maar het bedrijf wel graag zou toevoegen, antwoordt Lau met draadloos opladen. De topman zou graag smartphones uitbrengen met snel, draadloos opladen “zonder compromissen”, maar dat zit er nu nog niet in.

“We hebben talloze oplossingen voor draadloos opladen getest, en die zullen we ook blijven testen,” aldus Lau. “Op dit moment hebben we nog geen oplossing gevonden die aan onze verwachtingen voor snelheid en gemak voldoet. De technologie zorgt bovendien voor een dikker apparaat dat warm wordt tijdens het opladen.”

Van Dash Charge naar Warp Charge

Draadloos opladen is inderdaad nog erg langzaam. Het duurt al gauw twee tot zelfs drie keer zo lang om een smartphone draadloos op te laden in plaats van met een draad. Dat het toestellen dikker zou maken, is een opmerkelijk argument. De OnePlus 6 is vrijwel even dik als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8, die wél draadloos opladen ondersteunt.

Wel lijkt het erop dat OnePlus plannen heeft op het gebied van oplaadtechnologie. Het bedrijf heeft onlangs de merknaam ‘Warp Charge’ vastgelegd. Gespeculeerd wordt dat het gaat om een opvolger van Dash Charge, de snellaadtechnologie die het bedrijf nu gebruikt. Daarmee is je accu in ongeveer een half uur voor meer dan de helft vol. Warp Charge is mogelijk nog sneller, of kan zelfs de naam zijn voor een nieuwe draadloos opladen-technologie waar Lau in dit interview naar hint.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bronnen: OnePlus, Mobiel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu