De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus werkt aan eenhandige modus, hervat Android 10-update

Colin Baak
15 oktober 2019, 11:03
2 min leestijd
OnePlus werkt aan eenhandige modus, hervat Android 10-update

Een groot pluspunt wat altijd wordt genoemd in combinatie met OnePlus, is de software. Het bedrijf heeft nu laten weten te werken aan een éénhandige modus. Zo kun je je toestel straks makkelijker bedienen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus werkt aan eenhandige modus

De OxygenOS-schil is het laagje van fabrikant OnePlus dat over Android heen ligt. Deze skin staat bekend om de handige aanpassingen worden doorgevoerd. Ook is er weinig tot geen bloatware aanwezig, oftewel onnodige software. Wel zijn er dus verschillende handige tweaks doorgevoerd door OnePlus.

Het bedrijf werkt nu ook aan een éénhandige modus, zo heeft het bedrijf laten weten in een AMA-sessie. Bij zo’n Ask Me Anything-sessie kunnen gebruikers vragen stellen die dan door OnePlus worden beantwoord. Op de vraag of er zo’n optie zou verschijnen in de toekomst werd positief gereageerd.

Bevestiging OnePlus éénhandmodus

Waarom een eenhandige modus

Toestellen worden steeds langer en breder, schermen worden groter en bediening met één hand wordt steeds lastiger. De OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro hebben schermen van respectievelijk 6,55 en 6,67 inch. Bij zulke formaten heb je eigenlijk altijd twee handen nodig om goed te typen, door de menu’s te swipen of de notificatiebalk omlaag te trekken.

Andere fabrikanten, zoals Samsung, Xiaomi en Huawei hebben al zo’n modus. Zo wordt het scherm wat geschaald, waardoor elementen beter met een hand te bereiken zijn. Fijne tweaks die al eerder zijn doorgevoerd door OnePlus zijn onder andere de Zen Mode om tot rust te komen en een ingebouwde screenrecorder. Bij de presentatie van de OnePlus 7T Pro liet het bedrijf ook weten te werken aan ‘instant vertaalfunctie’, te gebruiken bij videogesprekken.

Android 10-update voor 7-serie

Dat OnePlus software hoog in het vaandel heeft staan, blijkt ook wel uit de release van de 7T en 7T Pro. Die toestellen zijn namelijk standaard voorzien van Android 10. Voor de OnePlus 7 en 7 Pro is de uitrol van de nieuwste Android-versie eind september al begonnen.

oneplus 7T

De update werd echter gestopt vanwege verschillende bugs die nog aanwezig waren. Nu rolt echter versie 10.0.1 van OxygenOS uit, waarin deze bugs zijn opgelost. De update rolt gefaseerd uit, dus het kan nog even duren voordat jij deze aangeboden krijgt. Op de OnePlus 7 van de Android Planet-redactie is op het moment van schrijven nog geen update beschikbaar.

Lees meer nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu