Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus luistert naar fans: belooft verbeteringen voor camera, ondersteuning, meer

Thomas Haenen
6 juli 2018, 11:00
3 min leestijd
OnePlus luistert naar fans: belooft verbeteringen voor camera, ondersteuning, meer

OnePlus heeft de afgelopen tijd veel naar zijn fans geluisterd. Het bedrijf heeft een lijst met veelgehoorde feedback opgesteld, en plannen gedeeld om die punten aan te pakken.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus feedback updates: verbeteringen voor camera en software

De Chinese fabrikant organiseert regelmatig zogenaamde ‘Open Ear Forums’, bijeenkomsten waar fans worden uitgenodigd om hun mening over OnePlus-smartphones te delen. Op basis van die feedback besluit OnePlus waar de grootste pijnpunten liggen die aangepakt moeten worden. Om te laten zien dat het ook daadwerkelijk wat met die feedback doet, heeft OnePlus een overzicht gemaakt van de status van veelvoorkomende feedback op drie gebieden: de camera, software en ondersteuning.

Betere, snellere klantenservice

OnePlus-smartphones zijn alleen verkrijgbaar via de fabrikant en een handjevol andere webwinkels. Bij problemen is er daardoor geen winkel om binnen te stappen of Nederlands telefoonnummer om te bellen. Het bedrijf belooft echter zijn ondersteuning te gaan verbeteren, al blijft het daar soms wat vaag over. In de forumpost claimt het bedrijf onder andere dat je ‘minder lang’ moet wachten om te chatten met klantenservice, maar het is onbekend hoeveel die wachttijd precies gedaald is.

OnePlus Android-updates

Andere verbeteringen zijn specifieker. Zo wachten gebruikers vanaf nu 30% korter als ze hun toestel terugsturen voor reparaties. Ook krijgen gebruikers beter inzicht in wat er precies gerepareerd moest worden. Het bedrijf werkt aan een app waarmee mensen zelf onderdelen kunnen testen om te zien of ze goed functioneren. Merk je bijvoorbeeld dat je scherm verkeerd gecalibreerd is of de processor soms erg langzaam is, dan kan een app je vertellen wanneer het zin heeft om je toestel terug te sturen voor reparatie.

Regelmatige updates

Ook de software van OnePlus wordt aangepakt. Het bedrijf deelde onlangs al een uitgebreid updatebeleid, zodat je precies weet hoe lang en wanneer een OnePlus-toestel bijgewerkt wordt. In de post wordt tevens toegezegd dat zowel de OnePlus 5 als de 5T voor het einde van het jaar een Android P-update ontvangen.

Daarnaast komen er tal van kleine verbeteringen waar fans al langer om vragen. Zo kunnen OnePlus-gebruikers straks zelf de accentkleur voor menu’s kiezen uit een compleet kleurenwiel. De OnePlus Switch-app, waarmee je je data overzet van een oud toestel naar een nieuwe OnePlus, neemt nu ook appgegevens over. Daardoor worden bijvoorbeeld je voorgang in een spel of notities in een app ook overgezet. Ook kun je straks specifieke contacten aan specifieke simkaarten koppelen. Je collega’s bel je dan automatisch met je werknummer, terwijl familie en vrienden privé gebeld worden.

Kleine camerafixes

Op cameragebied eisen fans vooral betere compatibiliteit met alternatieve camera-apps. Gebruikers die geen fan zijn van de OxygenOS-app, konden tot voor kort geen alternatief kiezen. Op de OnePlus 5 en 5T is inmiddels ondersteuning voor veel andere apps, en die optie komt binnen nu en enkele weken ook naar de wat oudere OnePlus 3 en 3T.

Ook belooft OnePlus verbeteringen voor de panoramafunctie, de beeldbewerking in de galerij-app en het schilderij-effect. Die features worden binnen nu en enkele maanden uitgerold voor OxygenOS, al zijn precieze data nog onbekend.

Wil je meedoen aan het volgende Open Ear Forum, dan zul je snel een vlucht naar India moeten boeken. Daar vindt dit weekend de volgende editie plaats. Of en wanneer er een Open Ear Forum is in Nederland, is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu