OnePlus werkt aan Game Space: al je Android-games gebundeld

Thomas Haenen
25 juli 2019, 12:21
2 min leestijd
OnePlus werkt aan Game Space: al je Android-games gebundeld

OnePlus introduceert binnenkort Game Space, een nieuwe app waarin je makkelijk toegang hebt tot al je Android-games. Een voorlopige versie is al beschikbaar voor bestaande OnePlus-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus Game Space verzamelt je spellen

OnePlus Game Space is onderdeel van de Android Q-bèta, die OnePlus op dit moment test voor verschillende toestellen. Met de app hoopt de fabrikant enthousiaste gamers aan te spreken die een toestel vol spellen hebben. Game Space verzamelt al die spellen namelijk in één hub, zodat je niet door je app-lijst hoeft te zoeken.

De app is officieel dan wel alleen in de Android Q-bèta beschikbaar, hij werkt ook op bestaande OnePlus-toestellen als de OnePlus 7 Pro en OnePlus 6T. Download daarvoor het installatiebestand via APK Mirror, en volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone. Let op: het gaat nog om een vroege versie van de app, dus hij kan soms vastlopen.

Open je Game Space voor het eerst, dan heeft de app direct veel van games op je toestel herkend en verzameld. Ook emulators zoals Retroarch worden meegenomen in het overzicht. Game Space lijkt vooralsnog niet alles te herkennen, maar het is relatief makkelijk om handmatig meer spellen toe te voegen met de Plus-knop die rechtsboven in beeld staat.

Google Play Games-alternatief

De app heeft wel wat weg van Google Play Games. Daarin vind je niet alleen een lijstje met alle spellen op je smartphone die Play Games ondersteunen, maar ook lijstjes met achievements en high scores. Ook kun je de scores van je vrienden checken.

Dergelijke sociale functies lijken vooralsnog niet in Game Space te zitten. In plaats daarvan zet OnePlus vooral in op het optimaliseren van games. Zo introduceerde de fabrikant onlangs al een ‘Fnatic Mode’, waarmee er wat extra rekenkracht wordt vrijgemaakt voor grafisch intensievere games. Ook worden afleiden uitgeschakeld. Via de Game Space kun je inschakelen welke optimalisaties er allemaal doorgevoerd moeten worden. In de toekomst kun je dat in theorie voor afzonderlijke games instellen, nu is het nog een optie die tegelijk voor alles aan of uit staat.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu