De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus hervat update naar Android 10 voor OnePlus 6 en 6T

Dennis de Vries
6 december 2019, 12:09
1 min leestijd
OnePlus hervat update naar Android 10 voor OnePlus 6 en 6T

OnePlus begint weer met het uitrollen van een update naar Android 10 voor de OnePlus 6 en OnePlus 6T. Eerder stopte de fabrikant hiermee vanwege verschillende problemen in de software.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus hervat update naar Android 10

De update naar OxygenOS versie 10.0.1 wordt momenteel uitgerold naar OnePlus 6 en 6T-toestellen. Dat meldt de fabrikant zelf in het supportforum. Deze versie van OxygenOS is gebaseerd op Android 10.

OnePlus hervat update

De update naar OxygenOS 10.0.1 brengt niet alleen een nieuwe interface en alle functionaliteit van Android 10. Volgens OnePlus zijn de bugs die in de vorige update voorkwamen ook verholpen. Zo heeft de fabrikant problemen opgelost met de vingerafdrukscanner, is de werking van de camera verbeterd en is de 5Ghz wifi-verbinding aangepakt.

Foutjes opgelost

OnePlus begon in het begin van november al met het uitrollen van de update. Dit werd toen stilletjes gepauzeerd omdat gebruikers verschillende problemen meldden. Tot aan vandaag was niet duidelijk wanneer OnePlus de update weer zou hervatten.

De software kampte toen met fouten waardoor de vingerafdrukscanner soms niet goed werkte. Ook merkten sommige gebruikers dat de app Digitaal Welzijn ineens was verdwenen. De mogelijkheid om de notch in het beeldscherm softwarematig te verbergen werkt ook in de huidige update nog niet, aldus OnePlus.

Uitrol wereldwijd maar willekeurig

De huidige update naar Android 10 wordt gefaseerd uitgerold. Dit gebeurt niet op basis van je locatie of de regio waar je je in bevindt. OnePlus geeft aan dat de update langzaamaan verdeeld wordt naar willekeurig geselecteerde toestellen.

Zodra de update op jouw OnePlus 6 of 6T beschikbaar is, ontvang je daar vanzelf een notificatie van. Je krijgt dan de mogelijkheid de update naar Android 10 te downloaden en te installeren.

Lees meer over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu