OnePlus start inruilactie voor OnePlus 6, maar oud toestel is elders meer waard

Thomas Haenen
9 mei 2018, 13:10
2 min leestijd
OnePlus start inruilactie voor OnePlus 6, maar oud toestel is elders meer waard

Over een kleine week wordt de OnePlus 6 officieel aangekondigd. Om bezitters van oude smartphones over de streep te trekken is het bedrijf een inruilactie gestart. Lever je je oude OnePlus in, dan krijg je straks korting op je nieuwe toestel. Of die korting hoog genoeg is, is echter maar de vraag.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus inruilactie biedt korting op OnePlus 6

Lever je voor eind mei je OnePlus 3, OnePlus 3T of OnePlus 5 in bij de fabrikant, dan krijg je zo’n 150 tot 250 euro voor een goed functionerend toestel. Bestel je bovendien direct de nieuwe OnePlus 6, die op woensdag 16 mei wordt onthuld, dan krijg je nog wat extra cashbackkorting ook. De precieze voorwaarden zijn te vinden op de actiesite van OnePlus.

OnePlus inruilactie

Hoewel de meeste consumenten slechts eens in de twee jaar hun smartphone upgraden, zegt OnePlus veel klanten te hebben die altijd over het nieuwste van het nieuwste willen beschikken. Met deze inruilactie komt het bedrijf die klanten tegemoet. Hoewel de OnePlus 5 nog geen jaar oud is, kunnen gebruikers het toestel inleveren voor een flinke korting op de opvolger. De OnePlus 5T is uitgesloten van de actie.

Niet de hoogste inruilwaarde

Via het inruilformulier op de OnePlus-site kun je de waarde van je oude smartphone checken. Die hangt af van de staat van het toestel. Zo is een glanzend toestel met oplader meer waard dan een bekraste behuizing zonder doosje. Uit inventarisatie van Android Planet blijkt dat het bedrijf zo’n 140 euro betaalt voor een OnePlus 3 in goede staat. Bij de OnePlus 3T zit de prijs tussen de 150 euro (voor een model met 64GB opslagruimte) en 200 euro (128GB opslagruimte), bij de OnePlus 5 is dat tussen de 150 euro (64GB) en 250 euro (128GB).

Is je toestel niet in goede staat, dan daalt het bod met een paar tientjes. Wel waarschuwt OnePlus dat de prijzen van dag tot dag kunnen fluctueren, op basis van vraag en aanbod. Ook is onduidelijk hoeveel extra voordeel je krijgt op de OnePlus 6 bij inlevering van je oude toestel: de hoogte van die cashbackkorting wordt niet genoemd.

Desalniettemin biedt OnePlus tegen de huidige inruilwaardes zeker niet de beste deal. Bij verschillende andere winkels waar je terecht kan met oude smartphones valt meer te halen. Zo biedt reBuy op moment van schrijven 350 euro voor een OnePlus 5 met 128GB opslagruimte in goede staat, zo’n 100 euro meer dan OnePlus zelf. Een oudere OnePlus 3 met enkele gebreken levert je bij reBuy ongeveer 170 euro op; een paar tientjes meer dan de fabrikant geeft.

Lees het laatste nieuws over oneplus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu