OnePlus 3 zonder invite te koop, presentatie op 14 juni

Wouter Nijsen
2 juni 2016, 15:55
2 min leestijd
OnePlus 3 zonder invite te koop, presentatie op 14 juni

Goed nieuws: OnePlus stapt met de OnePlus 3 voorgoed af van het gewraakte invitesysteem. Dat betekent dat je het toestel bij de release gewoon kunt aanschaffen. De presentatie begint op 14 juni om 18:30 Nederlandse tijd.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus invitesysteem verdwijnt

Dat maakt OnePlus bekend in een forumbericht. Ook toekomstige OnePlus-toestellen en andere apparaten kun je zonder uitnodiging kopen. Dat is goed nieuws, aangezien de OnePlus-toestellen doorgaans moeilijk verkrijgbaar zijn. De huidige OnePlus-toestellen, de OnePlus One, OnePlus 2 en OnePlus X zijn echter al een tijdje zonder invite te koop.

oneplus 3 the lab

Het invitesysteem werd bij de OnePlus One geïntroduceerd omdat het bedrijf niet wist hoe groot de vraag naar het toestel zou zijn. Met de OnePlus 3 komt er een definitief einde aan het systeem. Dit toestel wordt op dinsdag 14 juni aangekondigd, waarbij de onthulling live in virtual reality te volgen is. In de Benelux start de presentatie om 18.30 uur.  De eerste 2,5 uur is de OnePlus 3 te koop voor gebruikers met een Loop VR via de bijhorende app. Op 21:00 uur begint de reguliere verkoop.

OnePlus 3 presentatie  op 14 juni

Over de OnePlus 3 is al het nodige gelekt. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 820-chip met 4GB of 6GB RAM. Ook is 32GB/64GB opslagruimte, een 5,5 inch-full-hd-scherm en een 16 megapixel-camera aanwezig. Een 3000 mAh-accu voorziet het geheel van stroom en kan mogelijk snel worden opgeladen.

Ook heeft de OnePlus 3 waarschijnlijk weer een nfc-chip, die bij zijn voorganger werd weggelaten omdat  er volgens OnePlus te weinig mensen van gebruik zouden maken. Verder verwachten we dat de OnePlus 3 draait op de nieuwste versie van OxygenOS,  dat is gebaseerd op Android 6.0 (Marshmallow).

Als gezegd is de onthulling van de OnePlus 3 volledig in virtual reality te volgen. Hiervoor maakte OnePlus vorige week 30.000 exemplaren van de Loop VR, een gratis virtual reality-bril, beschikbaar. Helaas zijn die allemaal uitverkocht. Gebruikers met een Loop VR kunnen de OnePlus 3 dus als eerste kopen, waarna het toestel voor iedereen beschikbaar is. Het is onduidelijk wat de smartphone gaat kosten en wanneer hij wordt geleverd.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu