De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

OnePlus gaat minder open en gesloten bèta’s uitbrengen

Stijn Wanders
7 juni 2020, 10:54
2 min leestijd
OnePlus gaat minder open en gesloten bèta’s uitbrengen

OnePlus gaat vanaf nu minder bèta’s van zijn OxygenOS-firmware uitbrengen. De fabrikant doet dit omdat de groep bètatesters nu erg anders is dan toen het begon met zijn bètaprogramma’s.

Lees verder na de advertentie.

Minder open en gesloten bèta’s

We zijn van OnePlus gewend dat het elke maand vier gesloten en twee open bètaversies uitbrengt voor alle ondersteunde apparaten. Stabiele updates verschijnen daarentegen slechts één keer per maand. Deze planning heeft OnePlus nu aangepast.

Vanaf nu gaat het bedrijf slechts twee gesloten en één open bètaversie per maand uitbrengen. Het heeft gelukkig geen wijzigingen aangebracht aan het stabiele releaseschema. Gebruikers ontvangen dus wel nog gewoon hun maandelijkse beveiligingspatches.

oneplus 8 pro eerste update

OnePlus zegt minder bèta’s uit te brengen omdat het betere firmware met minder bugs wilt leveren. De fabrikant is van mening dat het dit kan bereiken door meer tijd te besteden aan de optimalisatie voordat het een update uitbrengt. Zo wordt de firmware fijner in het gebruik, terwijl gebruikers wel nog vroegtijdig van nieuwe functies kunnen genieten.

De belangrijkste oorzaak van deze stap is dat het aantal deelnemers van het open bètaprogramma een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Het bedrijf zegt dat deze groep langere tijd geleden vooral bestond uit extra technisch onderlegde gebruikers. Nu is deze groep veel groter en diverser. Door minder bèta’s uit te brengen heeft het bedrijf meer tijd om alle feedback goed te verwerken.

Wat is het verschil tussen de bèta’s?

De gesloten bètaversies zijn bedoeld voor een geselecteerde groep van ongeveer 100 mensen per telefoon. Dit zijn de eerste versies van nieuwe firmware-updates, waardoor deze nog vol bugs zitten en alles behalve stabiel zijn. Gesloten bèta’s bevatten echter de nieuwste functies, waardoor bètatesters deze als eerste kunnen uitproberen. Ondertussen worden er zoveel mogelijk bugs opgelost.

Als gevolg hiervan ontstaan de open bètaversies. Deze zijn openbaar, waardoor iedereen met een OnePlus-toestel ze kan downloaden en installeren. De grootste bugs zijn eruit gehaald bij de gesloten bèta, waardoor de firmware stabiel genoeg is om door meer mensen gebruikt te worden. Na de grote hoeveelheid feedback uit deze fase verschijnt de stabiele software-update voor alle OnePlus-gebruikers.

OnePlus is altijd erg sterk met het updaten van zijn telefoons. Recent bracht het nog een update uit voor de OnePlus Launcher. Deze Launcher-update komt met een paar nieuwe functies en verbeteringen voor telefoons van de fabrikant zelf, waaronder de nieuwe OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om hiervan op de hoogte te blijven. Download daarnaast de gratis Android Planet-app om nog gemakkelijker het nieuws tot je te nemen. 

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 8 Dualsim
OnePlus 8 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu