OnePlus Nord Watch teaser: aftellen tot de aankondiging

Tim Ligterink
20 september 2022, 15:03
2 min leestijd
OnePlus Nord Watch teaser: aftellen tot de aankondiging

OnePlus heeft een glimp laten zien van de nieuwe Nord Watch: een betaalbare smartwatch. We krijgen een voorproefje van wat ons wanneer te wachten staat, dus lees snel verder.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus Nord Watch teaser

De Nord-lijn van OnePlus bestaat uit voordelige apparaten met prima specificaties en een degelijke prijs. Bij Android Planet hebben we de eerste Nord Watch al vaker besproken aan de hand van gelekte geruchten. Na deze officiële teaser weten we dat hij er écht aan zit te komen.

Het eerste officiële beeld van de OnePlus Nord Watch werd gedeeld op Twitter door de fabrikant zelf. Daarin zien we een hoek van de (waarschijnlijk) metalen kast met aan de zijkant een (draai)knop. Onderin beeld zien we een klein gedeelte van het zwarte bandje. Het gaat om een afgerond vierkant ontwerp.

Aftellen geblazen op de OnePlus-website

Bij de tweet wordt ook gelinkt naar de website van OnePlus India. Deze brengt je naar de officiële productpagina van de Nord Watch. Daar zien we de eerste specificaties van het scherm, namelijk een resolutie van 368 bij 448 pixels en een helderheid van 500 nits. Het scherm heeft een grootte van 45,2 millimeter en een amoled-paneel, waardoor beelden er helder en contrastrijk uit zullen zien.

Opvallend: de pagina is verder nog vrij leeg. We zien verschillende vlakken met verschillende datums. Het lijkt er dus op dat OnePlus niet in één, maar meerdere keren de smartwatch-specificaties bekendmaakt. Het heeft wat weg van een adventskalender, met als laatste datum 28 september. Tot die tijd mogen we dus verdere informatie verwachten.

OnePlus’ eerste smartwatch

De Nord Watch zal niet de eerste smartwatch zijn van de Chinese fabrikant. In 2021 kwam de OnePlus Watch namelijk op de markt. Qua hardware een prima smartwatch, maar – door de eigen software – erg gelimiteerd. De Nord Watch krijgt volgens geruchten geen Wear OS van Google, maar ook eigen software.

OnePlus Watch
OnePlus Watch

We reviewden de OnePlus Watch op Android Planet en hadden gemixte gevoelens. Check deze zeker voor onze mening na een week gebruik te hebben gemaakt van de smartwatch. Hieronder vind je alvast de conclusie.

Het ligt er natuurlijk aan waarvoor je een smartwatch precies gebruikt, maar OnePlus snijdt zichzelf in de vingers door te kiezen voor een eigen, middelmatig besturingssysteem. Daardoor is het app-aanbod erg karig, zijn de mogelijkheden beperkt en ook heb je niet veel vrijheid om je smartwatch eigen te maken.

Wat dat betreft zijn Wear OS of Tizen (van Samsung) een stuk fijner in gebruik, maar ook deze besturingssystemen kennen hun nadelen. Qua design heeft OnePlus, zoals we gewend zijn, een fijn apparaatje afgeleverd. De accuduur is bovendien erg goed en de snelheid van de OnePlus Watch scoort punten.

Voor een eerste smartwatch scoort OnePlus zeker een voldoende, maar als het bedrijf serieuze stappen in ‘smartwatchland’ wil zetten, moet de software echt veel beter.

Lees het laatste OnePlus-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Watch
OnePlus Watch

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu