De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus One herleeft: Android 8.1-update voor vier jaar oud(!) toestel

Thomas Haenen
22 juni 2018, 12:33
2 min leestijd
OnePlus One herleeft: Android 8.1-update voor vier jaar oud(!) toestel

De OnePlus One viert deze maand alweer zijn vierde verjaardag, maar de smartphone wordt door fans nog altijd in leven gehouden. Een LineageOS 15.1-update met Android 8.1 is nu beschikbaar voor het toestel.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus One Android 8.1-update beschikbaar

De officiële ondersteuning van de OnePlus One is al tijden gestopt, maar door fans wordt het toestel nog altijd in leven gehouden. Een update naar LineageOS 15.1 is nu uitgebracht. Daarmee hebben OnePlus One-gebruikers toegang tot vrijwel alle functies van Android 8.1 (Oreo), zoals verbeterde notificaties, een nieuwe look voor de instellingen en enkele handige multitask-opties. Downloaden kan via de site van de ontwikkelaars.

In juni 2014 werd de OnePlus One uitgebracht met Android 4.4 (KitKat). Het toestel liep toen nog op CyanogenMod, een aangepaste versie van Android die door OnePlus werd omarmd. In 2015 stokte de samenwerking tussen de twee bedrijven, en niet veel later ging Cyanogen failliet. OnePlus kwam met zijn eigen Android-variant OxygenOS, maar fans gingen tegelijkertijd ook verder en kwamen met LineageOS.

LineageOS is deels gebaseerd op Cyanogen en wordt nog altijd doorontwikkeld. Waar fabrikanten vaak na twee jaar stoppen met de ondersteuning van een smartphone, gaan fans veel langer door met LineageOS.

De software wordt aangepast voor oudere hardware en chipsets, terwijl de drivers vaak al lang niet meer bijgewerkt zijn door de fabrikanten. Daardoor loop je soms tegen bugs aan en werken niet altijd alle functies even goed. Daardoor kan het voor sommige fans misschien verstandig zijn om toch maar eens te upgraden naar de OnePlus 6.

Zo installeer je LineageOS

Updaten naar Android 8.1 vereist wel enige technische kennis. De installatie gebeurt niet via de OnePlus One zelf, maar door het toestel op je computer aan te sluiten. Heb je nog geen LineageOS op de One staan, dan zul je eerst de bootloader moeten unlocken. Daarbij gaan alle gegevens die op je toestel staan verloren, dus zorg dat je een back-up maakt. Volledige instructies zijn te vinden op de site van LineageOS.

Dezelfde update is ook beschikbaar voor andere oudere toestellen, waaronder de Huawei Mate 2 en Samsung Galaxy S5 Plus. De LG Nexus 5, een ander populair ouder toestel, kan waarschijnlijk binnen enkele weken met LineageOS 15.1 aan de slag.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu