De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus One krijgt Android L binnen drie maanden na release

Redactie
7 juli 2014, 9:13
1 min leestijd
OnePlus One krijgt Android L binnen drie maanden na release
oneplus one android l

De OnePlus One, het gehypte toestel van de nieuwkomer OnePlus, krijgt binnen drie maanden na de release van Android L ook de update naar de nieuwe Android-versie. Dat heeft OnePlus bekendgemaakt, waarmee het bedrijf concurrenten als HTC, Sony, Samsung en LG volgt.

Daarnaast meldt OnePlus dat CyanogenMod, de populaire alternatieve Android-versie waar het toestel op draait, de komende tijd meerdere kleine updates gaat doorvoeren om bugfixes door te voeren en nieuwe features te introduceren. Zo zijn er recentelijk twee kleine updates uitgekomen die onder andere het probleem met het langzaam opladen van de smartphone oplossen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus One Android L

De OnePlus One Android L-firmware wordt gebaseerd op CyanogenMod 12, de opvolger van het huidige CyanogenMod 11. Het blijft vooralsnog onduidelijk wat CyanogenMod precies gaat veranderen, maar de firmware blijft logischerwijs grotendeels gelijk aan de stock firmware van Nexus-toestellen.

oneplusone1

OnePlus One in het kort
De OnePlus One, die recenlijk is onthuld, is de eerste smartphone van OnePlus en heeft een prijs van 269 euro en 299 euro voor respectievelijk de 16- en 64GB-versie.

Het toestel is voorzien van een 5,5 inch full-hd ips-scherm met een resolutie van 1920 —1080 pixels, Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en een flinke accu van 3100 mAh. De achterkant is geheel naar eigen wens te vervangen, door bijvoorbeeld losse achterkantjes van hout, kevlar, denim, bamboe of carbon.

OnePlus One videoreview

Android L video preview

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android Lollipop pagina!

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu