OnePlus One batterij ontploft in broekzak gebruiker

Redactie
26 augustus 2014, 13:31
1 min leestijd
OnePlus One batterij ontploft in broekzak gebruiker
oneplus one batterij

Een eigenaar van de OnePlus One maakte wel een heel opmerkelijk voorval mee in de metro. Toen hij uit de metro liep, voelde hij opeens iets branden in één van zijn zakken op de achterkant van zijn spijkerbroek. Uiteindelijk bleek de OnePlus One batterij te zijn ontploft. Zonder een duidelijke reden, want er waren geen plotselinge verschillen in temperatuur of druk. Mogelijk was de OnePlus One-bezitters de dupe van een hardwaredefect in de smartphone, waardoor er kortsluiting ontstond. Hij hield er een kapotte OnePlus One met telefoonhoesje, beschadigde jeans en een brandwond aan over.

Daarnaast kan alleen de originele accu worden gebruikt in de OnePlus One. De 3100 mAh-batterij kan niet worden verwijderd, dus dat maakt het verhaal een stuk geloofwaardiger. Er gaan ook verhalen in de ronde over ontplofte accu’s van de Galaxy S3 en Galaxy S4, maar die accu’s waren veelal slechte namaak-accu’s.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus One batterij zei kaboem

nexus2cee_3ea658cc94db06df60c01df74bb36c9f

Het is echter opvallend dat juist de OnePlus One batterij ontploft. De smartphone gebruikt een lithium-polymer-accu en de LiPo-technologie zou juist beter bestand zijn tegen effecten van buiten, zoals druk.

Inmiddels heeft OnePlus gereageerd op het incident. “Het spijt ons enorm dat één van onze klanten dit moet overkomen, want de veiligheid van klanten is onze prioriteit. We hebben de gebruiker gecontacteerd en gaan zijn telefoon analyseren om het probleem uit te zoeken. De gedupeerde klant krijgt van ons een nieuwe smartphone en een vergoeding voor zijn jeans, telefoonhoesje en medische kosten”, aldus OnePlus.

OnePlus One videoreview

Lees meer over de OnePlus One

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu