De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

CyanogenMod 12S voor OnePlus One in aantocht

Gijs Ettes
2 februari 2015, 15:26
1 min leestijd
CyanogenMod 12S voor OnePlus One in aantocht

CyanogenMod 12S, de laatste versie van populaire Android-rom die is gebaseerd op Android 5.0 Lollipop, wordt op korte termijn beschikbaar voor de OnePlus One. Dat heeft CyanogenMod bekendgemaakt via Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe OnePlus One CyanogenMod-versie

oneplus one cyanogenmod 12

CyanogenMod 12S is de speciale rom voor de OnePlus One, die in samenwerking met OnePlus is gemaakt. De nieuwe OnePlus One CyanogenMod-build bevindt zich momenteel in de laatste fase van ontwikkeling. De kwaliteit van de rom wordt getest waarna hij nog een keer opnieuw wordt gecertificeerd zodat hij in overeenstemming is met Googles richtlijnen.

Vervolgens is het aan derde partijen als OnePlus om de update over-the-air naar hun toestellen te pushen. Als alles goed gaat, wordt CyanogenMod 12S over enkele dagen beschikbaar voor de OnePlus One.

OnePlus werkt aan eigen rom

De kans is groot dat CyanogenMod 12S de laatste update voor de OnePlus One is, althans van CyanogenMod. De relatie tussen het bedrijf en de Chinese telefoonmaker is de laatste weken verslechterd, vanwege een exclusieve deal tussen CyanogenMod en de Indiase fabrikant Micromax. India is juist een belangrijk land voor OnePlus. Tot overmaat van ramp wilde Micromax een verbod op de verkoop van OnePlus One`s in India, maar dat werd uiteindelijk door de rechter afgewezen.

Een verhitte mailwisseling tussen CyanogenMod-ceo Kirt McMaster en OnePlus-oprichter Carl Pei volgde, waarna OnePlus besloot te starten met de ontwikkeling van een eigen rom. OxygenOS, zoals de aangepaste Android-versie gaat heten, wordt op 12 februari aanstaande onthuld. Het moet een simpele en `pure` rom worden die niettemin erg licht en krachtig werkt.

CM12S voor OnePlus One in beeld

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu